Adrian Nastase, la un pas de libertate: A primit aviz pozitiv de la Jilava UPDATE

Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 12:56
3186 citiri
Adrian Nastase, la un pas de libertate: A primit aviz pozitiv de la Jilava UPDATE

Fostul premier Adrian Nastase a primit aviz pozitiv pentru eliberare, miercuri, de la comisia pentru eliberare conditionata de la Penitenciarul Jilava.

Administratia Nationala a Penitenciarelor a sesizat Judecatoria sectorului 4 referitor la acest aviz si s-a fixat un termen de judecata pentru 12 februarie 2012, cand instanta va decide daca Adrian Nastase a indeplinit conditiile pentru a fi eliberat.

"Asteptam sa vedem care este termenul fixat la Judecatorie. Dupa acest termen se va proceda la judecata. In functie de verdict, avem drept la recurs. Sper ca pana la sfarsitul lunii ianuarie aceste proceduri vor fi incheiate. Daca termenul este 12 februarie, noi vom cere o urgentare", a declarat Ion Cazacu, avocatul lui Adrian Nastase.

Avand peste 60 de ani, Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat dupa executarea doar a unei treimi din pedeapsa.

"Eliberarea conditionata se intampla adesea. Executarea intregii pedepse este mai curand o exceptie in sistemul judiciar romanesc. Au existat si situatii in care instanta nu a decis cum a sugerat comisia din penitenciar, dar sunt lucruri absolut normale. Nu putem vorbi de un comportament preferential, in cazul domnului Adrian Nastase", a declarat Laura Stefan, expert anticoruptie.

Un caz similar este cel al lui Sorin Ovidiu Vantu care a primit, de asemenea, aviz favorabil din partea penitenciarului, insa judecatorul a respins totusi eliberarea, pe baza unor noi probe la dosar. In cazul lui Nastase, nu exista deocamdata rapoarte negative. Mai mult, el s-a evidentiat in penitenciar prin activitati socio-culturale.

Adrian Nastase a fost condamnat definitiv, pe 20 iunie, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul "Trofeul calitatii", in care este acuzat in legatura cu strangerea de fonduri pentru campania electorala din 2004, cand a candidat pentru presedintie din partea PSD.

Fostul premier a fost incarcerat sase zile mai tarziu, in seara zilei de 26 iunie, la Penitenciarul Rahova, fiind ulterior transferat la Penitenciarul Jilava.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aviz eliberare Adrian Nastase, #eliberare Adrian Nastase, #Adrian Nastase inchisoare , #stiri Adrian Nastase