Adrian Nastase scapa mai repede de inchisoare

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 11:01
1679 citiri
Adrian Nastase scapa mai repede de inchisoare

Curtea de Apel Bucuresti a decis, miercuri, ca saptamana petrecuta de Adrian Nastase in Spitalul Floreasca sa fie scazuta din condamnarea la doi ani de inchisoare primita in dosarul "Trofeul calitatii".

Dupa ce, initial, Tribunalul Bucuresti a respins, pe 2 octombrie, cererea fostului premier Adrian Nastase, magistratii Curtii de Apel Bucuresti i-au dat castig de cauza. Decizia este definitiva.

Astfel, Adrian Nastase va avea de executat cu sapte zile mai putin din pedeapsa de doi ani de inchisoare dispusa in dosarul "Trofeul calitatii", fiind scazuta perioada din 20 pana in 26 iunie, cand a stat internat in Spitalul Floreasca dupa tentativa de sinucidere.

Adrian Nastase ar putea iesi din inchisoare in ianuarie

Adrian Nastase arata in fata instantei ca sustinerea procurorului privind condamnatii care-si provoaca boala sau afectiunile nu are fundament, pentru ca in cazul sau s-a constatat de catre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie o tentativa de suicid, dar nefinalizata, amintand de ordonanata de neincepere a urmarii penale in ceea ce-l priveste in acest caz.

Instanta suprema va judeca in 14 ianuarie 2013 contestatia in anulare a lui Adrian Nastase in cazul condamnarii sale la doi de inchisoare in dosarul "Trofeul calitatii".

#Adrian Nastase inchisoare, #pedeapsa inchisoare Nastase, #Nastase reducere pedeapsa , #stiri Adrian Nastase