Adrian Nastase: Suntem in continuare prizonierii unui import permanent de produse

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 21:52
1421 citiri
Adrian Nastase: Suntem in continuare prizonierii unui import permanent de produse

Romania este in continuare 'prizoniera unui import permanent de produse', desi are un potential extraordinar, a declarat presedintele Consiliului National al Partidului Social Democrat (PSD), Adrian Nastase, vineri, la Alba Iulia. 

In ceea ce priveste politicile fiscale, fostul premier crede ca TVA-ul ar trebui impartita intr-o componenta care sa mearga la stat, iar o parte sa se intoarca la producator, 'astfel incat sa existe resursele necesare pentru a reincepe de fiecare data productia si pentru a acoperi pana la urma cheltuielile', scrie AGERPRES.

In opinia sa, 'nu este admisibil ca Romania sa importe 90% carnea de bovina, 75% carne de porc, 40% carne de pasare, 45% lapte, ca materie prima'.

'Despre ce tara vorbim? Om fi vreo tara de-asta muntoasa, in care nu se intampla nimic? Daca cineva analizeaza datele astea si pe urma se uita pe harta sa vada care sunt conditiile geografice nu o sa inteleaga absolut nimic. (...)

Un randament mai inalt in ceea ce priveste productia agricola nu poti sa ai decat la capatul lantului de prelucrare si, de aceea, subventiile si sprijinul statului trebuie sa se manifeste nu doar in zona de cultura, ci trebuie sa mearga pana la capat, pe zona de abatorizare, pe zona de prelucrare, pe zona de desfacere a produselor, pe zona de export', a spus Nastase, in cadrul unei intalniri zonale a Departamentului de Industrie si Siguranta Alimentara al PSD. 

#nastase import, # produse import, # nastase discurs siguranta alimentara , #stiri Adrian Nastase