Cum sa lupti impotriva presei americane?

Vineri, 12 Mai 2006, ora 12:12
1015 citiri

In urma cu ceva timp am facut un interviu cu Jonathan Scheele in care am incercat sa obtin ceva sfaturi pentru romani, cum sa nu mai fim priviti in strainatate ca A"tigani mancatori de lebedeA".Mi-a spus ca imaginea Romaniei afara e foarte importanta, iar presa internationala are un cuvant greu de spus. L-am intrebat cum putem sa-i obligam pe ziaristii straini sa scrie si despre altceva decat despre copiii handicapati si despre prostituate. Mi-a raspuns cam asa: A"in general, daca faci un lucru rau, trebuie sa faci alte zece bune ca sa-ti fie iertatA".

Asa sa fieA Pentru fiecare copil handicapat sa plantam zece copaci? Numai noi avem copii cu disabilitati? Sau numai pe ai nosti ii vor americanii? Pentru ca in ultimele doua zile nu a existat ziar american sa nu scrie ceva despre centrul de copii din Braila, care oricum nu mai exist", si unde o fata de 12 ani arata ca una de sase ani.

Nu zice nimeni ca protectia sociala din Romania e perfecta, dimpotriva chiar, dar cand America se pune de-a curmezisul si vrea musai sa dea drumul adoptiilor internationale, poate cineva lupta cu toata presa? Mai ales ca dupa A"The New York TimesA" s-au mai luat si BBC-ul sau A"Le MondeA"-ul.

Si toate astea cu putine zile inainte de prezentarea raportului de tara la Bruxelles. Noroc cu baroneasa Emma Nicholson, prietena lui Adrian Nastase si a Romaniei, care ne-a promis ca recentele articole nu vor influenta decizia Comisiei Europene.

Blogul Crina Manolescu

www.directnews.ro - Topul stirilor zilei