Judecarea dosarului "Zambaccian", amanata pentru 3 iunie

Luni, 13 Mai 2013, ora 11:15
1418 citiri
Judecarea dosarului "Zambaccian", amanata pentru 3 iunie
Sursa foto: Romania Libera

Completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie a amanat, luni, judecarea contestatiilor din dosarul "Zambaccian" pentru 3 iunie, dupa ce avocata Irinei Jianu a cerut instantei un nou termen pentru a putea sa pregateasca apararea.

Judecarea recursurilor din dosarul "Zambaccian", in care Adrian Nastase a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj si a fost achitat pentru luare de mita, trebuia sa inceapa luni, la completul de cinci judecatori de la instanta suprema.

La inceputul sedintei de judecata, avocata Irinei Paula Jianu, Domnica Antoniuc, a cerut instantei sa amane inceperea discutiilor din acest dosar intrucat a fost angajata in 11 mai, dupa ce Jianu a fost transferata la Penitenciarul Targsor.

Avocata le-a spus judecatorilor ca "primul carut de dosare" explica in clar motivul pentru care solicita aceasta amanare, precizand ca volumele acestui dosar sunt foarte multe si necesita un timp mai mare pentru studiere.

Si avocatii lui Adrian Nastase au cerut amanarea judecarii dosarului pentru pregatirea apararii, dar instanta, in final, dupa deliberari, a admis doar cererea avocatei Irina Jianu. Instanta a aratat ca avocatilor lui Adrian Nastase le-a fost admisa deja o astfel de cerere, la termenul anterior.

La iesirea din sala de judecata, Adrian Nastase nu a dorit sa faca multe declaratii in legatura cu linia apararii pe care echipa sa de avocati o va adopta in faza recursurilor. Nastase a aratat ca lucrurile sunt clarificate, urmand sa mai fie lamurite cateva chestiuni minore, fara a face precizari.

Intrebat de unde a avut bani pentru a achita Inspectoratului de Stat in Constructii prejudiciul stabilit de instanta in dosarul "Trofeul calitatii", Nastase nu a dorit sa comenteze, aratand doar ca va face mentiuni precizatoare la un moment ulterior.

Intrebat despre dosarul in care este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor, Nastase a spus ca in aceasta cauza trebuie facuta cercetarea respectiva, precizand ca nu a dat nicio declaratie pana in acest moment.

Aceasta este a doua amanare din dosarul "Zambaccian, dupa ce in 8 aprilie instanta a admis o solicitare a sotilor Nastase si a Irinei Jianu de amanare a cauzei pentru a putea sa isi angajeze aparatori. Instanta a admis atunci solicitarea, cu mentiunea ca este singurul termen care se acorda pe motivul angajarii de aparatori si pentru pregatirea apararii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#amanare judecata dosar Zambaccian, #amanari judecata Nastase, #Adrian Nastase dosar Zambaccian , #stiri Adrian Nastase