Motiunea "Opriti genocidul social", replica PSD la masurile de austeritate

Luni, 07 Iunie 2010, ora 11:47
1859 citiri
Motiunea "Opriti genocidul social", replica PSD la masurile de austeritate

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN, ca prima motiune de cenzura pe care social-democratii o vor initia dupa ce Guvernul isi va asuma raspunderea se va numi "Opriti genocidul social", transmite Mediafax.

Nastase a dat ca "aproape sigur" titlul pentru prima motiunea de cenzura, care va fi initiata ca replica la proiectul de lege de reducere a salariilor si pensiilor pentru care Executivul isi va angaja, luni dupa-amiaza, raspunderea in Parlament.

"In ceea ce priveste cel de-al doilea proiect de lege (pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea - n.r.), vom decide acum (in BPN - n.r.) care va fi strategia de urmat", a mentionat el.

Premierul Emil Boc isi va asuma, luni, raspunderea in numele Guvernului, in Parlament, pentru doua proiecte de lege care prevad, printre altele, reducerea salariilor bugetarilor cu 25 la suta si a pensiilor cu 15 la suta.

Primul-ministru isi va asuma raspunderea pentru proiectul de Lege privind unele masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar si pentru proiectul de Lege privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor.

PSD a anuntat ca va depune, dupa angajarea raspunderii Guvernului, doua motiuni de cenzura impotriva Guvernului Boc, iar PNL a precizat ca vor vota orice motiune indreptata impotriva Executivului.

#austeritate, #guvern, #masuri, #motiune, #psd , #stiri Adrian Nastase