Nastase: problema Romaniei este Basescu

Luni, 31 Mai 2010, ora 11:56
1396 citiri
Nastase: problema Romaniei este Basescu

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat luni, problema Romaniei nu o reprezeinta Guvernul, ci presedintele Traian Basescu, care "cautioneaza aceasta formula de guvern" si ca o solutie pentru depasirea crizei ar putea fi, pe langa un guvern de tehnocrati, si "un presedinte tehnocrat", relateaza Mediafax.

Nastase a spus ca social-democratii "lucreaza" la textul unei motiuni de cenzura, care sa fie initiata dupa ce Guvernul isi asuma raspunderea in Parlament pe masurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

El a precizat ca motiunea "va fi un text serios", si nu "un concurs de frumusete" la variantele ideologice ale partidelor din opozitie.

"Am vazut tot felul de idei, de solutii avansate. Poate adaugam aici si varianta unui presedinte tehnocrat. Problema noastra in Romania nu o reprezinta Guvernul, ci presedintele, cel care cautioneaza aceasta formula de guvern, vorbeste si hotaraste in numele Guvernului", a spus Nastase.

El a adaugat ca, pe langa motiunea de cenzura, PSD are si optiunea atacarii la Curtea Constitutionala a proiectelor de lege pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului.

"Sunt multe aspecte de neconstitutionalitate care merita ridicate. Vom vedea textul proiectelor de lege si vom decide. Sigur, si asta poate fi o optiune", a mentionat el.

Nastase a mai spus ca si organizarea unui referendum pentru aplicarea masurilor de austeritate ar fi o solutie, costurile acestuia putand fi deduse din "viitoarele sume pe care le-ar obtine si le obtine deja PDL in teritoriu din anumite contracte de stat".

"Referendumul este cea mai democratica modalitate de a afla ce vor oamenii. Asa, printr-o greva aici si acolo (...) poate e mai greu. Cum stiu ca presedintele e un mare pasionat de referendumuri consultative, cred ca aceasta ar putea fi o solutie", a afirmat presedintele CN al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #nastase, #romania, #criza , #stiri Adrian Nastase