PSD propune trei cote de impozitare: 15%, 25% si 35%

Marti, 25 Mai 2010, ora 13:41
1333 citiri
PSD propune trei cote de impozitare: 15%, 25% si 35%

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a prezentat marti un program alternativ anticriza al social-democratilor, bazat pe impozitarea diferentiata in trei trepte, de 15%, 25% si 35%, precizeaza Mediafax.

Programul alternativ de solutii al PSD, prezentat de Nastase, impreuna cu deputatii Constantin Nita, Iulian Iancu si senatorul Viorel Stefan, a fost denumit "Solidaritate pentru Dezvoltare".

Acesta propune o impozitare diferentiata a veniturilor, in trei trepte, de 15%, 25%, respectiv 35%.

Intrebat la ce niveluri de salarizare s-ar aplica aceste trei cote, Nastase a raspuns ca specialistii PSD inca fac simulari si asteapta date de la Ministerul Finantelor.

"Asteptam aceste date, pentru a ne pozitiona corect, pentru a nu genera comentarii inutile", a adaugat el, mentionand ca reper doar salariul mediu pe economie.

In varianta scrisa a programului PSD se mentioneaza intentia pastrarii nivelului actual de impozitare, respectiv cota de 15% in varianta social-democratilor, pentru cei cu venituri de pana la 4.000 lei.

Social-democratii propun ca aceasta impozitare diferentiata sa fie insotita de deduceri fiscale pentru investitii, educatie, asigurari si confort termic.

O alta masura propusa de PSD este reducerea cu 3% a CAS, atat pentru angajat, cat si pentru angajator si scaderea impozitului pe profit si pe dividende la 15%.

Neimpozitarea profitului reinvestit, majorarea gradului de absorbtie a fondurilor europene, introducerea licitatiilor electronice la toate achizitiile publice, diminuarea arieratelor, modificarea cosului de alimentare cu gaze naturale din productia interna pentru persoanele fizice, introducerea a trei puncte vamale pentru produsele petroliere si a patru puncte vamale pentru produsele din alcool si tutun, dublarea redeventelor pentru exploatarea resurselor naturale si eliminarea impozitului minim sunt alte masuri alternative propuse de PSD.

#diferentiata, #impozitare, #masuri, #nastase, #venituri , #stiri Adrian Nastase