Vasilescu, BNR: Economia Romaniei are conditii sa iasa pe plus

Sambata, 10 Martie 2012, ora 10:53
1289 citiri
Vasilescu, BNR: Economia Romaniei are conditii sa iasa pe plus

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, a declarat ca economia romaneasca are conditii sa iasa pe plus in 2012, dupa o crestere medie anuala de 2,5% in 2011.

Ma uit pe cifre si spun ca avem conditii ca in 2012 sa iesim tot pe crestere plus, dupa o crestere foarte buna de 2,5 la suta, media intregului an 2011. Daca ne uitam la cresterea economica in ansambul european o sa vedem ca am avut cea mai buna crestere din Europa. Din tabloul Eurostat Romania a avut o crestere mai buna decat Slovenia, Finlanda, Anglia, America si chiar mai buna decat Germania", a spus Vasilescu, potrivit publicatiei Bursa.

Potrivit consilierului guvernatorului Bancii Nationale, proiectiile privind evolutia economiei in 2012 pot fi influentate de factori foarte greu de controlat.

"Proiectia nu mai conteaza in conditiile in care s-au dereglat niste lucruri in aceasta iarna. Transporturi intregi nu au mai ajuns la destinatie, au fost industrii care n-au mai primit materii prime. Vom vedea ce va fi in trimestrul doi 2012", a declarat Vasilescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Adrian Vasilescu economie, #declaratii Adrian Vasilescu, #criza Romania Vasilescu , #Consilier BNR