Vasilescu (BNR): Mai intai economisim, pe urma dam drumul la creditare

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 10:44
1356 citiri
Vasilescu (BNR): Mai intai economisim, pe urma dam drumul la creditare

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat, joi, ca trebuie dat drumul la procesul de creditare, dar ca aceasta trebuie sa aiba loc pe baza economisrii interne a societatii romanesti.

"Este limpede ca va trebui sa dam drumul la procesul de creditare, dar in primul rand pe baza unui lucru care suna mai greoi la noi, economisirea interna a societatii romanesti. Ce va reusi sa economiseasca populatia Romaniei, ce vor reusi sa economisesca IMM-urile si vor depune in banci, ce vor economisi marile societati, aceea va fi.

Greu nu? Este greu sa ne obisnuim cu noua normalitate, dar asa trebuie sa o intetelegem pentru ca nu o putem intelege altfel", a spus Vasilescu in cadrul unei conferinte nationale dedicata finantarii IMM-urilor.

El a explicat ca nu se mai poate relua procesul de creditare pe baza unor surse externe.

"In aceasta noua normalitate, noi trebuie sa ne obisnuim cu un lucru cu care ne vom obisnui foarte greu, dar nu avem incotro, si anume ca bunastare pe datorie sau sa luam credite din economisirea altor tari, ca aceasta faceam, intre 2004-2008 am luat credite din economisirea altor tari, nu din economisirea noatra interna, ei bine, aceasta economiisre si-a restrans suvoiul, vine in cantitati mult mai mici aici la noi", a declarat Vasilescu.

#Adrian Vasilescu creditare, #Adrian Vasilescu economisire, #relaxarea creditarii , #Consilier BNR