Vasilescu: Pentru a putea trece prin criza e nevoie de o populatie motivata

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 19:52
1061 citiri
Vasilescu: Pentru a putea trece prin criza e nevoie de o populatie motivata

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat la RTV ca, pentru a putea trece prin criza, este nevoie de o populatie motivata, in ultimii ani mare parte din populatie fiind "impinsa spre moleseala".

"Suntem o tara, nu as spune o tara saraca, ci o tara cu zone de saracie, unele cu trai normal si unele cu exces. Daca iau un top al UE, si nu-l iau de-acum, ci din 2008, de altfel, de atunci nu s-a mai facut un loc a prosperitatii...am fost pe locul 26, bulgarii pe 27. Bulgarii vor sa treaca pe 26, locul Romaniei. Ar fi revoltator sa reuseasca. Nu pot spune ca nu vor reusi, sunt foarte multe zone de moleseala. Ca sa trecem prin criza trebuie sa treci un o populatie motivata. In anii din urma am impins contingente foarte importante ale populatiei catre moleseala", a spus Vasilescu.

Pe de alta parte, acesta a precizat ca Grecia, care se afla la un pas de faliment, chiar daca are o populatie de 10 milioane, adica jumatate din populatia Romaniei, are un PIB dublu.

"Sunt cifre care dezamagesc. Grecia are o populatie de 10 milioane de locuitori, jumatate din a noastra, dar are un PIB dublu. Grecii sunt jumatate din noi si produc dublu", a spus Vasilescu la RTV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#adrian vasilescu, #criza economica romania , #Consilier BNR