BNR promite relaxarea creditarii

Marti, 14 Iunie 2011, ora 10:42
1392 citiri
BNR promite relaxarea creditarii

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, sustine ca bancile se pregatesc sa relaxeze conditiile de creditare, dar a precizat ca de acum incolo creditarea va intra "intr-o noua epoca".

In nici un caz relaxarea nu ar putea sa priveasca incalcarea unor conditii minime de creditare. Adica poate ca sa spunem cu avans mai mic, sau fara avans, dar important e dovada ca poti da creditul inapoi. Cine are un loc de munca sigur are si sansa unui credit.

Nici intr-un caz de acum incolo creditarea nu va mai fi posibila fara o relatie pofta de consum egal pofta de munca", spune Adrian Vasilescu, consilier al Guvernatorului BNR, citat de Cotidianul.

Pe de alta parte, bancherii sunt rezervati.

Oamenii inca sunt retinuti, oamenii inca au temeri, consuma si mai putin, apeleaza si mai putin la credite, bancile sunt supralichide, dar n-au cui sa dea credite, revirimentul e extrem de timid.

Mi-e greu sa cred ca acest lucru se va schimba intr-o masura semnificativa inainte de, hai sa zic, sfarsitul anului", spune Dan Pascariu, bancher, citat de acelasi cotidian.

#adrian vasilescu, #banci creditare, #bnr, #credit, #creditare banca , #stiri Adrian Vasilescu