Cat va fi cursul la jumatatea anului?

Luni, 01 Februarie 2010, ora 09:22
1166 citiri
Cat va fi cursul la jumatatea anului?

Economistii spun ca, pana sa se aprecieze la 4 lei/euro, moneda nationala ar putea avea din nou o cotatie de 4,2 lei pentru un euro.

Parerile bancherilor privind cursul de la jumatatea acestui an sunt departe de a fi asemanatoare, diferenta dintre cel mai mare curs, de 4,3, si cel mai mic, de 3,9, fiind de peste 10%.

"Aprecierea recenta a leului a avut o dinamica prea rapida pentru a fi de durata. Vom observa o revenire catre 4,2 inainte de reintrarea in intervalul de 4,1 si apoi testarea pragului de 4 lei. In momentul de fata, un curs intre 4,15-4,2 lei/euro este mai realist", a declarat Florian Libocor, economist-sef al BRD si presedinte al Asociatiei Analistilor Financiar-Bancari din Romania (AAFBR).

Chiar si oficialii BNR au atras atentia ca aprecierea puternica din ultima perioada poate fi considerata un efect al speculatiilor pe leu. "Acum au loc aceleasi speculatii din piata previziunilor care s-au facut si anul trecut, doar ca in oglinda. Este acelasi procedeu, doar ca (…) au mutat miza de pe depreciere pe apreciere", a declarat recent pentru Gandul Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu.

 

#apreciere, #cotatii, #curs, #leu, #speculatii , #stiri Adrian Vasilescu