Criza ar putea sa ne aduca mai repede euro - Vasilescu

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 08:25
1334 citiri
Criza ar putea sa ne aduca mai repede euro - Vasilescu

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, apreciaza ca noua criza prin care trece Europa ar putea grabi "desfiintarea leului" si adoptarea mai rapida a monedei unice europene. 

"Romanii ar putea sa inceapa sa plateasca in euro mai devreme de 2015, cand anticipeaza autoritatile ca vom adopta moneda europeana", a declarat consilierul guvernatorului BNR, la Realitatea TV.

"Pe piata valutelor exista un razboi psihologic, declarat de SUA zonei euro. Statele Unite au inceput sa spuna ca "euro o sa dispara" si ca este o moneda slaba.

Pana una alta, euro este o moneda mai tare decat dolarul, iar foarte multe tari au inceput sa-si diversifice rezervele din bancile centrale. Statele care isi faceau rezerve doar in dolari, detin acum euro si dolari in proportii asemanatoare.

Tocmai acest lucru ii aduce in pragul disperarii pe americani, motiv pentru care au inceput acest bombardament psihologic", a declarat Vasilescu, intr-un interviu acordat Bloombiz.

In opinia consilierului guvernatorului BNR, "deocamdata dolarul arata ca o moneda mai putin stabila comparativ cu euro.  Cert este ca moneda unica se tine inca bine pe picioare".

#criza euro vasilescu, #euro, #vasilescu, #vasilescu euro , #stiri Adrian Vasilescu