Vasilescu: Carburantii s-au scumpit pentru ca a crescut consumul

Duminica, 16 Ianuarie 2011, ora 00:37
2039 citiri
Vasilescu: Carburantii s-au scumpit pentru ca a crescut consumul

Consiliul Concurentei trebuie sa intervina pe piata carburantilor, pentru a verifica de ce se scumpesc benzina si motorina, sustine Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, transmite Mediafax.

"In 2004, putea sa fie facuta o interventie a Consiliului Concurentei si a fost intarziata. Dar o interventie a Consiliului Concurentei se poate face si astazi. Consiliul Concurentei trebuie sa isi joace rolul", a declarat Vasilescu.

Potrivit acestuia, pretul il stabileste piata, in functie de cerere si oferta, si cum suntem pe o piata libera, nu trebuie sa aliniem pretul din Romania cu cel din Austria, de exemplu, decat intr-un mod comparativ.

Benzina si motorina s-au scumpit cu peste 15% in 2010

"In conditiile in care, in 2010, pe toate palierele, consumul in Romania s-a restrans, in sectorul carburantilor a crescut. Asta inseamna ca este o incurajare in piata pentru vanzatori sa-si tina pretul sus.

Daca nu ar exista aceasta incurajare, s-ar gandi de cateva ori inainte de a scumpi benzina. Dar cum e cerere, sunt tentati sa scumpeasca. Aici se impaca cererea cu oferta. Nu ne intereseaza cum e in Austria, Elvetia sau Franta", a explicat Adrian Vasilescu.

Vezi stirea intreaga pe ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#benzina, #carburanti, #consum, #motorina, #preturi, #vasilescu , #stiri Adrian Vasilescu