Vasilescu: majorarea TVA amana iesirea din criza pentru 2012

Joi, 20 Mai 2010, ora 23:45
1934 citiri
Vasilescu: majorarea TVA amana iesirea din criza pentru 2012

O majorare cu 5 puncte procentuale a TVA, la 24%, ar urca inflatia la 10% si ar amana iesirea Romaniei din recesiune "pe tot cuprinsul anului 2011 si trecand in 2012", a declarat joi, la Realitatea TV, Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isarescu, informeaza Newsin.

Vasilescu a explicat ca pentru a fi eficienta si a aduce suficienti bani la bugetul de stat, majorarea TVA ar trebui sa fie de cel putin 5 puncte procentuale, de la nivelul de 19% in prezent, la 24%.

Numai ca din "dincolo de efectul benefic, sunt multe efecte secundare, de fapt tot principale, dar perverse", a explicat Vasilescu.

"Principalul efect pervers ar fi o inflatie de 10%. O inflatie de 10% ar insemna in primul rand reducerea puternica a puterii de cumparare, nu a salaritiilor si a salariasilor bugetari, ci a intregii populatii.

Suferim o amputare a puterii de cumparare prin aceasta masura", a precizat el. Consilierul guvernatorului BNR a spus ca efectele nu s-ar opri aici.

"Ar fi atacate firmele private. Nu am avea nicio sansa imediata de iesire din recesiune. S-ar amana iesirea din recesiune, poate ca pe tot cuprinsul anului 2011 si trecand in 2012.

Cert este ca noi trebuie sa iesim din recesiune cat mai repede", a adaugat Vasilescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#vasilescu, #majorare tva, #iesire din criza , #stiri Adrian Vasilescu