33 de curse aeriene, anulate in Romania din cauza eruptiei vulcanice

Vineri, 16 Aprilie 2010, ora 10:02
2008 citiri
33 de curse aeriene, anulate in Romania din cauza eruptiei vulcanice

Alte opt curse aeriene, apartinand companiei Tarom, au fost anulate, vineri, de catre autoritatile aeroportuare de la Bucuresti din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, acestea adaugandu-se celor 22 care au fost anulate inca de joi, in timp ce la Cluj-Napoca au fost anulate doua zboruri.

Cele opt curse anulate aveau ca destinatie Amsterdam, Londra, Paris si Frankfurt si retur.

De asemenea, cursa aeriana pe relatia Timisoara - Dusseldorf a fost anulata, vineri dimineata , din cauza eruptiei vulcanice din Islanda, conducerea Aeroportului din Timisoara anuntand ca ar putea anula si alte zboruri.

Astfel, la Aeroportul "Henri Coanda" numarul total de curse anulate se ridica la 30 , a informat, pentru MEDIAFAX, Aeroportul Intenational "Henri Coanda" din Bucuresti.

Pe de alta parte, cursa de vineri, de la 7.50, apartinand companiei Wizz Air si care trebuia sa plece de pe Aeroportul Baneasa din Bucuresti catre Londra, a fost anulata din cauza eruptiei vulcanice din Islanda.

De asemenea, doua curse ale companiei aeriene Wizz Air care urmau sa decoleze vineri dimineata de pe Aeroportul International din Cluj-Napoca au fost anulate.

Un reprezentant al aeroportului clujean a declarat corespondentului MEDIAFAX ca este vorba despre cursa Cluj-Napoca - Londra, care trebuia sa plece la ora 6.00 si cea spre Dortmund, care urma sa decoleze la ora 11.45.

Purtatorul de cuvant al companiei Wizz Air, Daniel Amzar, a declarat, la randul sau, ca pasagerii au trei variante la dispozitie in cazul unor zboruri anulate.

"Cele trei variante sunt fie ca pasagerii sa solicite plecarea cu o cursa urmatoare, in limita locurilor disponibile, fie sa li se returneze integral suma achitata pe bilet, fie sa pastreze banii intr-un cont si sa-i foloseasca la alte curse ulterioare", a explicat Amzar.

Cursa aeriana a Carpatair, pe ruta Timisoara - Dusseldorf, anulata Dragos Popescu, un reprezentant al companiei Carpatair, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, ca a fost anulata, de pe Aeroportul Timisoara, cursa spre Dusseldorf.

"Vineri dimineata a fost anulata cursa spre Dusseldorf, iar alte curse ale Carpatair nu sunt in discutie, dar va trebui sa vedem ce decide si conducerea aeroportului", a spus Dragos Popescu.

Directorul Aeroportului Timisoara, Cornel Sanartinean, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca ar putea fi anulate mai multe curse.

"Momentan analizam situatia. Sunt mai multe curse aeriene in discutie si vom vedea care anume se va anula. Trebuie sa avem in vedere si conditiile meteo, de vant, si vom stabili ce curse nu vor decola de la Timisoara", a spus Cornel Samartinean.

Iordache: Aproape 1.500 de calatori au fost afectati vineri dimineata de anularea curselor aeriene

Aproximativ 1.500 de calatori au fost afectati, vineri dimineata, de anularea curselor aeriene din cauza eruptiei vulcanice, o parte dintre acestia fiind anuntati din timp de probleme de zbor, alta parte primind informatii la Aeroportul ";Henri Coanda", a informat purtatorul de cuvant al institutiei.

Purtatorul de cuvant al Aeroportul International "Henri Coanda", Valentin Iordache, a afirmat ca aproximativ 1.500 de cetateni care intentionau sa zboare din Bucuresti catre destinatii europene nu au mai putut pleca in urma anularii curselor aeriene de vineri dimineata.

In functie de conditiile meteo, de evolutia norului de cenusa, companiile aeriene pot lua decizia de anulare si a altor curse aeriene, iar autoritatile aeroportuare pot hotari inchiderea spatiunului aerian. 

 

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#aerian, #aeroporturi, #anulare, #companii, #eruptie, #spatiu, #vulcanica, #zboruri , #stiri Aeroportul Henri Coanda