"Bataie" intre firmele de taxi pentru licente de aeroport

Marti, 08 Decembrie 2009, ora 12:52
1875 citiri
"Bataie" intre firmele de taxi pentru licente de aeroport

Monopolul Fly Taxi pe Aeroportul Henri Coanda, cel mai mare din tara, se va incheia dupa 5 ani de tarife "piperate". Ministerul Transporturilor va acorda 250 de licente pentru 77 de operatori de taxi. Astfel, se preconizeaza ca, de la inceputul anului viitor, tariful de taxi pentru aeroport  va scadea de la 3,5 lei/km la 2,9 lei/km.

Presedintele Camerei Operatorilor de Taxi din Bucuresti, Bogdan Dinca, a declarat pentru Gardianul ca toti cei 77 de operatori de taxi care au depus oferte pentru permisele de taxi de pe Aeroportul Henri Coanda indeplinesc criteriile din caietul de sercini.

“Dupa deschiderea ofertelor, cele 250 de licente se impart intre cei 77 de operatori. Cel care indeplineste cel mai mare punctaj castiga prima licenta, apoi ceilalti 76 primesc cate o licenta. Una cate una, celelalte licente se impart tot in ordinea punctajelor”, a adaugat Dinca.

 „O parte din operatorii de taxi de pe Aeroportul Henri Coanda vor avea un tarif de 2,9 lei/km. Ministerul Transporturilor a vrut cat mai multe firme de taxi pe Aeroportul Henri Coanda pentru eliminarea monopolului”, a completat Dinca.

Nu te poti lupta cu rechinii nici daca ai preturi mici

"Foarte multi operatori de taxi au fost interesati de licitatie, dar cand au vazut cu cine se lupta, au renuntat”, a declarat pentru Gardianul Robert Meghesi, patron al unei companii de taximetrie si reprezentant al Asociatiei Patronatelor din Taximetrie.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aeroport, #tarif, #taxi , #stiri Aeroportul Henri Coanda