TAROM ar putea relua cursele spre Amsterdam incepand cu a doua jumatate a anului

Miercuri, 17 Ianuarie 2007, ora 03:59
959 citiri

Compania aeriana TAROM intentioneaza sa reia cursele spre capitala Olandei, Amsterdam, cel mai probabil incepand cu a doua jumatate a anului, au declarat marti, pentru Rompres, surse oficiale din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

In prezent, TAROM nu acopera aceasta destinatie, sistata in 2003, care este operata la Bucuresti de compania olandeza KLM, la un pret de 189 de euro pentru o calatorie dus-intors, fara taxe de aeroport.

Reprezentantii companiei TAROM au declarat ca aceste curse nu vor fi operate in prima parte a acestui an deoarece pana in martie este valabil orarul de iarna.

Directorul general al companiei, Gabriel Dumitrescu, a anuntat, la sfarsitul anului trecut, ca TAROM analizeaza posibilitatea lansarii unor curse spre noi destinatii, precum Amsterdam, Lisabona sau Valencia.

Alaturi de extinderea curselor externe, TAROM vizeaza si cresterea curselor pe plan intern, urmand sa lanseze zboruri spre Craiova, de la sfarsitul lunii ianuarie, cu doua frecvente saptamanale, in zilele de luni si joi.

TAROM estimeaza o cifra de afaceri de 280 milioane de dolari pentru 2006. Compania isi propusese sa transporte, conform planului de afaceri, 1,45 milioane de pasageri in 2006, 1,57 milioane de pasageri in 2007 si aproximativ 1,8 milioane de pasageri in 2008, cu o rata de crestere anuala de circa 9 - 10 la suta. De asemenea, TAROM isi propune sa obtina un profit operational de 11 milioane dolari in 2007 si noua milioane de dolari in 2008.

TAROM deserveste direct sau prin acorduri code-share urmatoarele destinatii externe: Viena, Paris, Larnaca, Munchen, Frankfurt, Roma, Milano, Budapesta, Londra, Atena, Salonic, Chisinau, Praga, Varsovia, Moscova, Istanbul, Amman, Beirut, Damasc, Tel Aviv, Cairo si Dubai. Zborurile sunt efectuate in majoritate de pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti, dar si de pe aeroporturile din Timisoara, Cluj si Sibiu.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.rompres.ro/ target=_blank>Rompres</a>)

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...