Terminalul international Otopeni va fi finalizat in martie 2011

Vineri, 01 Octombrie 2010, ora 12:24
2324 citiri
Terminalul international Otopeni va fi finalizat in martie 2011

Directorul de comunicare al Aeroportului Henri Coanda, Valentin Iordache, a declarat vineri ca Terminalul international Otopeni va fi finalizat anul viitor, in luna martie, odata cu aderarea la spatiul Schengen, trasmite NewsIn.

"Terminalul este 75% construit si, in luna noiembrie a acestui an va avea loc inspectia Schengen, dupa care lucrarile vor continua, urmand ca anul viitor in martie sa fie gata", a precizat Iordache.

Terminalul va asigura plecarea si sosirea pasagerilor pe fluxul Schengen si non-Schenge.

Suprafata acestuia este de 16.600 mp si va aduce in plus noua pasarele de imbarcare-debarcare a pasagerilor.

"Vor exista spatii comerciale si facilitati pentru pasageri la cel mai inalt nivel", a adaugat Iordache. Investitia in noua cladire se ridica la 60 milioane euro.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni), administrat de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, a fost certificat ca aeroport international, indeplinind toate conditiile prevazute de noua legislatie in domeniu.

Boc ameninta ca vor cadea capete daca terminalul Schengen nu va fi gata pana la 4 noiembrie

Premierul Emil Boc a cerut conducerii Aeroportului Henri Coanda sa finalizeze pana la 4 noiembrie lucrarile la noul terminal care va deservi calatori din Spatiul Schengen, avertizand ca "vor cadea capete" daca acest termen nu va fi respectat, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi astfel afectata.

Seful Guvernului, insotit de ministrul Transporturilor, a inspectat, vineri, lucrarile de implementare a standardelor Schengen la Aeroportul International Henri Coanda-Otopeni din Bucuresti.

Premierul a explicat ca Romania trebuie sa asigure membrii Uniunii Europene ca are granite sigure si a inclus printre statele UE si Norvegia, corectandu-se insa imediat.

"Vrem sa dam certitudine contribuabilului european, cetateanului european, oriunde traieste el, in Germania, in Marea Britanie, in Danemarca sau in Norvegia - nu, in Norvegia nu - oriunde traieste cetateanul european, membru al Uniunii Europene, ca Romania va avea granite sigure. Romania este un partener credibil al Uniunii Europene, care va putea asigura securitatea fontierelor prin indeplinirea tuturor standardelor care tin de frontierele terestre, maritime sau navale", a spus premierul. 

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#aeroport, #international, #otopeni, #termina , #stiri Aeroportul Henri Coanda