AIG primeste ajutorul guvernatorului New York-ului ca sa acceseze 20 de miliarde de dolari

Marti, 16 Septembrie 2008, ora 10:06
1387 citiri
AIG primeste ajutorul guvernatorului New York-ului ca sa acceseze 20 de miliarde de dolari

Guvernatorul New York-ului, David Paterson, a spus ca, impreuna cu alti oficiali, a ajuns la un acord cu American International Group prin care permite companiei sa acceseze 20 miliarde dolari din capitalul sau propriu, pentru a pune capat unei crize de lichiditati, scrie Reuters. Guvernatorul New York-ului, David Paterson, a spus ca, impreuna cu alti oficiali, a ajuns la un acord cu American International Group  prin care permite companiei sa acceseze 20 miliarde dolari din capitalul sau propriu, pentru a pune capat unei crize de lichiditati, scrie Reuters.


In conformitate cu planul, AIG va putea transfera fonduri de la subsidiarele sale de asigurari catre compania-mama. AIG a lucrat impreuna cu oficialii new-yorkezi la sfarsitul saptamanii trecute ca sa isi consolideze capitalul, in conditiile in care agentiile de evaluare financiara ameninta sa coboare ratingul AIG.


Cotatia actiunilor AIG a coborat cu 55,6%, la 5,39 dolari, dupa ce anterior cazuse pana la 3,50 dolari.


Compania a afisat pierderi de 18 miliarde dolari in total, in ultimele trei trimestre, ca urmare a garantiilor pe care le-a acordat pe baza valorilor mobiliare legate de ipoteci.


Paterson a spus ca a lucrat cu reprezentantii AIG in incercarea de a salva locuri de munca la New York, unde AIG are 6.000 de angajati si 8.600 in intregul stat. Guvernatorul new-yorkez a mai spus ca planul a fost elaborat cu grija, astfel incat sa nu creeze niciun fel de riscuri pentru contribuabilii new-yorkezi.