Asiguratorul Prudential a confirmat ca se afla in discutii avansate cu AIG pentru preluarea AIA

Luni, 01 Martie 2010, ora 11:53
1463 citiri
Asiguratorul Prudential a confirmat ca se afla in discutii avansate cu AIG pentru preluarea AIA

Grupul britanic de asigurari Prudential a confirmat luni dimineata ca se afla in "discutii avansate" cu asiguratorul american AIG, pentru preluarea celui mai important asigurator de viata din Asia, AIA, arata un comunicat transmis Bursei din Londra, citat de AFP, preluat de NewsIn.

Prudential a mai anuntat ca a cerut suspendarea titlurilor sale de la tranzactionarea la Bursa, inaintea unui nou anunt, ce va fi facut "in timp util".

Suspendarea titlurilor unei companii este un fenomen destul de rar la Bursa din Londra.

O sursa apropiata afacerii a confirmat duminica seara ca anuntul preluarii grupului AIA de catre Prudential, pentru 35 miliarde dolari, este iminent.

AIG a primit peste 170 miliarde dolari de la guvernul american in urma crizei financiare globale si a fost deja nevoit sa cedeze din active.

In 2008, AIG a scos la licitatie pana la 49% din AIA, dar a renuntat la vanzare din lipsa de oferte.

In decembrie, AIG anunta reducerea cu 25 miliarde dolari a datoriei sale catre Federal Reserve din New York, in urma cedarii unei parti din doua filiale de asigurari de viata internationale, printre care si AIA.

Acestea au fost separate in structuri independente, in scopul pregatirii listarii lor la bursa ori a vanzarii. AIA ar putea fi cotata la Bursa din Hong Kong in aprilie 2010.

 

#aia, #aig, #asigurator, #preluare, #prudential , #stiri AIG