Prudential ar negocia preluarea filialei din Asia a AIG

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 15:53
1358 citiri
Prudential ar negocia preluarea filialei din Asia a AIG

Grupul britanic de asigurari Prudential negociaza preluarea celui mai important asigurator de viata din Asia, AIA, pentru o suma apropiata de 18 miliarde euro, potrivit postului de televiziune Sky News, citat de AFP, care mai transmite ca oficialii britanici au refuzat sa comenteze informatiile.

AIA, care este filiala grupului american AIG, ar reprezenta "una dintre cele mai importante achizitii efectuate vreodata in strainatate de o companie britanica", potrivit postului TV.

Prudential "a examinat mai multe optiuni pentru finantarea unei operatiuni atat de imporante care s-ar putea ridica la aproximativ 25 miliarde dolari (18 miliarde euro)", transmite Sky News, citand o sursa apropiata negocierilor.

Potrivit acesteia reprezentantii grupului britanic ar putea decide in favoarea unei majorari de capital de circa 15 miliarde lire sterline (17 miliarde euro), care, de asemenea, "ar fi una dintre cele mai importante atrageri de fonduri realizate de o firma britanica".

Directorul general al Prudential, Tidjane Thiam, ar trebui sa prezinte propunerea de preluare in fata consiliului de administrare al AIG la New York, iar guvernul american va trebui sa-si dea acordul daca negocierile se concretizeaza.

Contactat de AFP, purtatorul de cuvant al grupului britanic a refuzat sa comenteze informatiile. AIG a primit peste 170 miliarde dolari de la guvernul american in urma crizei financiare globale si a fost deja nevoit sa cedeze din active.

In 2008, AIG a scos la licitatie pana la 49% din AIA, dar a renuntat la vanzare din lipsa de oferte. In decembrie, AIG anunta reducerea cu 25 miliarde dolari a datoriei sale catre Federal Reserve din New York, in urma cedarii unei parti din doua filiale de asigurari de viata internationale, printre care se numara si AIA. Acestea au fost separate in structuri independente, in scopul pregatirii listarii lor la bursa ori a vanzarii. AIA ar putea fi cotata la Bursa din Hong Kong in aprilie 2010.

#filiala, # AIG, # Asia, # asigurari , #stiri AIG