Reuniune bilaterala romano-elena: "Romania membru al UE - noi sanse pentru comert si investitii"

Luni, 12 Februarie 2007, ora 03:23
1236 citiri

Asociatia Industriasilor Greci si Consiliul Economic Romano-Elen au organizat evenimentul cu tema "Romania, membru al UE - noi sanse pentru comert si investitii", in cadrul primei reuniuni bilaterale romano-elene dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

La manifestarea care a avut loc sub egida Ambasadei Romaniei, a Asociatiei Industriasilor Greci si a Ministerului de Externe, au participat companii membre ale Consiliului Economic Romano-Elen si ale AIG care isi desfasoara activitatea in Romania si sunt deosebit de interesate de evolutiile de pe piata locala.

In declaratiile sale, directorul general al AIG, Dionysis Nikolaos, a caracterizat Romania ca fiind partener important al Greciei in Balcani. El a evidentiat in mod deosebit necesitatea liberalizarii pietelor, a aplicarii mai eficiente a legislatiei, a concurentei cu companiile straine dupa aceleasi criterii si termeni si necesitatea evitarii interventiei statului in activitatea companiilor.

El a mai subliniat si ca firmele grecesti intrevad posibilitati pentru o consolidare si mai mare a prezentei lor - in pofida concurentei ivite din partea partenerilor europeni - in domeniile telecomunicatiilor, produselor tehnologiei superioare, imobiliar, financiar-bancar, constructiilor si retelelor de transport. In final, el a subliniat ca firmele romanesti trebuie considerate si abordate ca parteneri egali si colaboratori, edificand pe fundamentul acceptarii de care s-a bucurat comunitatea oamenilor de afaceri greci in Romania.

ASeful delegatiei romane si director-general al Ministerului Economiei si Comertului, Mircea Toader, a informat companiile grecesti in legatura cu schimbarile din cadrul legislativ din Romania, spre beneficiul si pentru armonizarea reglementarilor privind impozitarea, a estimarilor privind indicii macroeconomici, precum si privind perspectivele absorbirii investitiilor.

Presedintele Consiliului Economic Greco-Roman, Konstantinos Tsokalidis, a subliniat in discursul sau, printre altele, posibilitatile de cooperare intre companiile grecesti si romanesti cu scopul extinderii activitatilor lor pe terte piete. De asemenea, el s-a referit la transformarea Consiliului in Camera Economica, transformare ce se afla in stadiul final al procedurilor in aceasta perioada, subliniid ca aceasta va constitui o parghie pentru extinderea dezvoltarii relatiilor economice bilaterale.

Sursa: Rador

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...