Suedia interzice primele pentru directorii companiilor de stat

Marti, 24 Martie 2009, ora 15:34
1186 citiri
Suedia interzice primele pentru directorii companiilor de stat

Suedia a interzis acordarea de prime pentru directorii tuturor companiilor detinute de stat, au anuntat joi autoritatile suedeze, alaturandu-se altor tari care au actionat in privinta primelor acordate managementului de top, in contextul adancirii crizei financiare, relateaza Reuters.

"Trebuie sa nu existe nicio indoiala ca oamenii din conducerea companiilor pun pe primul plan in munca lor binele populatiei suedeze", a declarat ministrul de finante, Anders Borg. "Excludem orice posibilitate de remuneratii variabile si de prime.

Toti directorii de varf ai companiilor detinute de stat vor avea salarii fixe potrivit noilor reglementari", a spus acesta intr-un articol publicat de cotidianul Dagens Nyheter.

Guvernele din Franta si Olanda au luat masuri in aceasta saptamana pentru a reduce primele directorilor din firmele ce primesc ajutoare de la stat, in timp ce, in Statele Unite, primele de zeci de miliarde dolari acordate angajatilor AIG au declansat un val de furie in randul opiniei publice.

Guvernul suedez de centru-dreapta, care a sustinut privatizarile si reforma de piata, de la preluarea puterii in 2006, a anuntat ca va invita si alti mari lideri corporatisti sa discute nivelul salariilor in companiile suedeze. 

#companii, #prime, #reglementari, #salarii , #stiri AIG