Alegeri Parlamentare 2012: Cat de bogati sunt candidatii pentru Bucuresti

Marti, 13 Noiembrie 2012, ora 16:05
3759 citiri
Alegeri Parlamentare 2012: Cat de bogati sunt candidatii pentru Bucuresti

Cei mai cunoscuti candidati din partea principalelor aliante politice, USL si ARD, detin mai multe terenuri, au conturi in banca de zeci de mii de euro, iar unii dintre ei au declarat ca au colectii de bijuterii sau tablouri de sute de mii de euro.

Printre cei mai instariti se numara Gigi Becali, Calin Popescu Tariceanu, Dan Voiculescu, dar si avocatul Gabriel Biris, candidatul ARD pentru sectorul 1. Oana Mizil, cunoscuta pentru relatia sa cu primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat ca are o colectie de bijuterii si pietre pretioase estimata la 850.000 de euro, potrivit site-ului Agentiei Nationale de Integritate.

Ludovic Orban se lupta cu Gabriel Biris, in sectorul 1

Ludovic Orban pastreaza colegiul 3 pentru Camera Deputatilor din Sectorul 1. Candidatul PNL concureaza cu avocatul Gabriel Biris. Fost ministru al Transporturilor si viceprimar al Capitalei, Orban are un apartament, un Volkswagen si mai multe conturi: unul de 6.500 de dolari, o suma de 45.800 de euro, distribuita in mai multe conturi, si doua conturi in valoare totala de 25.000 de lei.

Contracandidatul lui Orban, Gabriel Biris, are patru terenuri, cinci apartamente si doua autoturisme BMW. Pe langa acestea, Biris are o colectie de ceasuri de 15.000 de euro si mai multe conturi in lei si euro. In total, avocatul detine 214.000 de euro si 376.000 de lei.

Alegeri parlamentare 2012: Ce averi au candidatii din Timisoara

Tot in sectorul 1, Ministrul de Externe Titus Corlatean, din partea USL, si Vasile Gherasim, din partea ARD, isi disputa colegiul 1 pentru Senat. Titus Corlatean are doua terenuri extravilane si unul intravilan, un apartament in Bucuresti si o casa de vacanta in comuna Corbeanca. Ministrul de Externe are, in conturi, mai mult de 42.000 de lei si peste 3000 de euro.

Contracandidatul sau, Vasile Gherasim, este actionar la Ideal Construct si la Sunalex. In plus, are trei terenuri agricole, un apartament si trei case. Gherasim are o suma totala de 70.900 de euro, distribuiti in doua conturi.

Masurile fiscale propuse de USL si ARD sunt admirabile, dar lipseste echilibrul bugetar

Fostul premier Calin Popescu Tariceanu are un teren in Snagov, patru apartamente si o casa de vacanta, sase masini si o motocicleta. Tariceanu are, in conturi, peste 40.000 de lei si mai mult de 662.500 de euro. Tariceanu are actiuni la mai multe firme, precum BRD, Automotive Trading si Intervam.

Tariceanu concureaza cu Augustin Ofiteru, din partea ARD. Acesta din urma este asociat la Mangus Sol si Trinergi Grup. Potrivit declaratiei sale de avere postata pe site-ul ANI, Ofiteru nu are niciun apartament si niciun autovehicul.

Victor Ciorbea si Theodor Paleologu isi disputa un loc in colegiu 9 din sectorul 2

Fostul premier taranist Victor Ciorbea va concura in colegiul 9 pentru Camera Deputatilor din Sectorul 2. Contracandidatul sau este Theodor Paleologu, care a fost ministru al Culturii in guvernul Boc. Victor Ciorbea are mai multe terenuri, trei case, o colectie de bijuterii estimata la 5.000 de euro si una de tablouri si icoane, evaluata la 15.000 de euro.

Contracandidatul sau, Theodor Paleologu, are trei terenuri, o casa in Bucuresti, pe care a obtinut-o mostenire si un apartament cumparat, tot in Capitala.

Doi fosti ministri se infrunta in sectorul 3

In colegiul 11 pentru Camera Deputatilor din Sectorul 3 va candida fostul ministru al Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Contracandidatul sau din partea USL este tot un fost ministru, Sulfina Barbu, care a detinut portofoliile Mediului si Muncii. Nicolaescu are un apartament de trei camere, un Volkswagen Passat, un cont in lei de peste 33.000 de lei si unul de 600 de euro.

De ce programele USL si ARD seamana ca doua picaturi de apa - Opinie Ilie Serbanescu

Sulfina Barbu detine trei terenuri intravilane si unul agricol, un apartament in Bucuresti, o casa in Prahova si o casa de vacanta in Tulcea. Conform declaratiei sale, fostul ministru mai are si o colectie de bijuterii estimata la 15.000 de euro. Sulfina Barbu are, in conturi, 64.000 de euro si peste 40.000 de lei.

Dan Voiculescu si Iulian Craciun isi disputa un loc in sectorul 4

In sectorul patru, presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost nominalizat pentru colegiul 8 pentru Senat din Sectorul 4 - zona Berceni. El va candida pentru un nou mandat chiar daca a primit din partea instantei verdict definitiv de colaborator al fostei Securitati. Voiculescu are un apartament de 224 metri patrati, in Bucuresti si mai multe conturi, in lei, euro, dolari si franci.

Voiculescu are un cont curent in valoare de peste 199.000 de euro si peste 211.400 in dolari. Liderul PC mai detine conturi de peste 20 de milioane de lei. Voiculescu mai are depozite in euro ce depasesc 140.000 de euro si depozite de aproximativ 13.500 de dolari.

Contracandidatul sau, Iulian Craciun, are doua apartamente, un automobil Skoda si conturi in banca ce depasesc 89.000 de euro.

Daniel Barbu si Stefanescu Alexandru isi disputa un loc in sectorul 5

Daniel Barbu, candidat la Senat din partea USL, are trei imobile. Doua dintre ele sunt apartamente, iar al treilea un spatiu comercial cu o suprafata de 30 de metri patrati. Barbu are un apartament cu o suprafata de 123 metri patrati, cumparat in 2005 si un apartament de 72 metri patrati, o mostenire, dobandita in 2000.

Potrivit declaratiei sale de avere, candidatul PNL pentru colegiul 7 pentru Senat din Sectorul 4, are o colectie de mobila europeana, in valoare de aproximativ 40.000 de euro, o colectie de pictura europeana, in valoare de 30.000 de euro si piese de arta decorativa estimata la 20.000 de euro.

Stefanescu Alexandru, din partea ARD, are un teren cumparat in 1994, cu o suprafata de 2.500 de metri patrati. In afara de acesta, criticul literar mai detine, impreuna cu sotia sa, un apartament de 80 de metri patrati in Bucuresti si o casa in comuna Berceni, de 192 metri patrati. Pe langa acestea, Stefanescu mai are trei automobile, cumparate: un Renault Symbol, un Volkswagen Tiguan si o Dacia Logan. Candidatul ARD mai are depozite de peste 100.000 de lei si a declarat ca are conturi de economii de peste 32.000 de lei.

Oana Mizil si Radian Tufa se lupta pentru Camera Deputatilor, in colegiul 20

Oana Mizil, candideaza pentru colegiul 20 pentru Camera Deputatilor din zona Ferentari. Deputatul PSD este asociat la trei firme (STO FOOD, EFFEC PROD si Solagra Prod). Mizil are un teren de peste 8.700 de metri patrati in Snagov, doua case si o colectie de bijuterii si pietre pretioase estimata la 850.000 de euro.

Avocatul Radian Tufa este actionar la C&I Rent Auto si RTD Eurotrans si are 12 terenuri, o parte dintre ele cumparate, altele mostenite. In plus, are o casa si doua spatii comerciale. La banca are 465.000 de lei, distribuiti in trei conturi.

Gigi Becali si liderul de sindicat Gheorghe Udriste candideaza in sectorul 6

Presedintele PNG, Gigi Becali, a fost repartizat in colegiul 25 pentru Camera Deputatilor. El are, potrivit declaratie de avere, mai multe terenuri,atat intravilane, cat si extravilane, patru automobile (un Mercedes, un Maybach, un Audi si un BMW) si o colectie de bijuterii estimata la 50.000 de euro.

Pe langa acestea, Becali are si ceasuri in valoare de 250.000 de euro, este actionar la mai multe firme, printre care se numara clubul sportiv Steaua, firma Avicola din Iasi asu European Imob. Development. Becali are si un bloc de locuinte sociale, evaluat la un milion de euro si sase blocuri, fiecare cu cate cinci etaje.

Contracandidatul lui Gigi Becali este liderul de sindicatului Metrorex, Gheorghe Udriste. Acesta detine, potrivit declaratiei sale de avere, un teren agricol de 5.000 de metri patrati, o locuinta de 95 metri patrati, un automobil Volkswagen si o colectia de bijuterii, ceasuri, tablouri si icoane, in valoare de 40.000 de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alegeri parlamentare 2012, #avere candidati, #avere politicieni, #politicieni bogati , #Avere candidati