Alegeri parlamentare 2012: Ce averi au candidatii din Timisoara

Miercuri, 14 Noiembrie 2012, ora 12:45
2630 citiri
Alegeri parlamentare 2012: Ce averi au candidatii din Timisoara

Printre cei mai cunoscuti candidati ai principalelor aliante politice, USL si ARD, se numara fostii ministri Valeriu Tabara si Vasile Blaga si proprietara Pasmatex, Maria Grapini.

Valeriu Tabara, cel care a ocupat functia de ministru al Agriculturii, a precizat, in declaratia de avere, ca are mai multe terenuri si conturi in banca, in lei si euro. Fostul ministru de Interne, Vasile Blaga, este asociat la Banca Transilvania si are, la banca, aproape jumatate de milion de lei.

Maria Grapini are bijuterii si tablouri de 240.000 de lei

Maria Grapini, din partea USL, se infrunta cu Adrian Orza, candidatul ARD, pentru un loc de deputat in colegiul 3 din judetul Timis. Potrivit declaratiei sale de avere, Grapini este actionar la Pasmatex si la Certasig si detine, impreuna cu sotul sau, un teren cu o suprafata de 750 de metri patrati.

Masurile fiscale propuse de USL si ARD sunt admirabile, dar lipseste echilibrul bugetar

Sotii Grapini sunt proprietarii unei locuinte de 430 de metri patrati in Timisoara si a unei case de vacanta de 50 de metri patrati. Proprietara Pasmatex are un Volkswagen Touareg si o colectie de bijuterii estimata la 120.000 de lei, precum si o colectie de tablouri estimata la aceeasi valoare. Grapini mai are un cont in banca de 10.000 de lei si detine actiuni la Pasmatex si Certasig, a caror valoare totala, la zi, depaseste trei milioane de lei.

Contracandidatul lui Grapini este Adrian Orza, din partea ARD. Acesta a candidat pentru functia de primar al Timisoarei si este, in prezent, consilier local. Conform declaratiei sale de avere, Orza are doar un autovehicul Peugeot 107 si mai trei conturi curente in banca: 40.000 de lei si 12.000 de euro.

Valeriu Tabara este actionar la BRD

Pentru colegiul 6, Catalin Tiuch din partea USL va concura cu Valeriu Tabara, candidatul ARD. Pe site-ul ANI, declaratia primului nu poate fi gasita. In schimb, fostul ministru al Agriculturii este coproprietarul a doua terenuri intravilane, cu peste 4.400 de metri patrati.

Tot impreuna cu sotia, mai detine doua case si un Renault Megane. Tabara mai are 52.000 de lei la banca si 8.900 de euro, distribuiti in mai multe conturi. In plus, fostul ministru are un pachet format din 800 de actiuni la BRD.

In afara de cele 20 de colegii pentru deputati din judetul Timis, exista si patru colegii pentru Senat. Cei mai cunoscuti candidati din acest judet sunt Vasile Blaga, copresedintele ARD si fostul ministru de Interne, si Matei Suciu, din partea USL.

Vasile Blaga este asociat la Banca Transilvania

Fostul ministru de Interne este asociat la Banca Transilvania, unde are 110.650 de actiuni, evaluate in functie de cotatia bursiera si la Romexterra, unde are un pachet de doar 248 de actiuni, in valoare de 620 de lei. Fostul detinator al portofoliului de la Interne mai are doua terenuri, ambele in judetele Bihor.

Primul, cumparat in 2007, are o suprafata de trei hectare, in timp ce al doilea, primit ca mostenire de la parinti, are peste 6,200 de metri patrati. Blaga mai are doua case si un apartament si un BMW. Candidatul ARD mai detine, la banca, conturi ce depasesc 482.800 de lei si 12.600 de euro.

Blaga concureaza pentru un loc de senator in colegiul trei din judetul Timis cu Matei Suciu, actual vicepresedinte PSD in Timis. Acesta a precizat, in declaratia de avere, ca detine trei terenuri, unul agricol si doua intravilane, cu o suprafata totala de 2.555 de metri patrati, un apartament si doua case. Pe langa aceste bunuri, Suciu mai are un Volkswagen Touran.

Alegeri Parlamentare 2012: Cat de bogati sunt candidatii pentru Bucuresti

#alegeri parlamentare 2012, #avere candidati, #avere candidati judetul Timis , #Avere candidati