Ponta vrea sa aduca UDMR la guvernare

Duminica, 09 Decembrie 2012, ora 21:58
1578 citiri
Ponta vrea sa aduca UDMR la guvernare

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminica seara, ca a discutat cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, si de luni vor incepe discutiile pentru crearea unei majoritati constitutionale impreuna cu Uniunea.

El a spus ca a discutat cu Kelemen la telefon, l-a felicitat pe acesta pentru rezultatul obtinut, precizand ca de luni vor incepe discutii cu Uniunea pentru formarea unei majoritati cu UDMR.

Duminica seara, inainte de incheierea votului, presedintele Traian Basescu ii indemna pe cetatenii romani de etnie maghiara, intr-un mesaj video postat pe Facebook, sa mearga la vot.

"Este esential ca cetatenii romani de etnie maghiara sa mearga la vot. Numai asa drepturile si interesele lor pot fi mai bine aparate. Cetateni romani de etnie maghiara, mergeti la vot!", declara Basescu in mesaj.

Mesajul lui Basescu venea dupa ce rezultatele partiale ale exit-poll-urilor indicau un scor mai mic de 5% pentru UDMR, ceea ce i-a determinat si pe liderii Uniunii sa lanseze mesaje pentru ca maghiarii sa mearga la vot.

USL a obtinut 56,96 % din voturi la Camera si 57,58 % din voturi la Senat, fiind urmata de ARD cu 18,12% la Camera si 18,87 % la Senat, PPDD cu 12,95% si 13,09 %, iar UDMR a luat 5,19% si 5,16 %, conform rezultatelor exit-poll-ului CURS difuzat de TVR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta declaratii alegeri parlamentare, #alegeri 2012 declaratii Ponta, #alegeri parlamentare UDMR , #Candidati alegeri