Referendum in 4 localitati din Constanta, in ziua alegerilor parlamentare

Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 15:55
1774 citiri
Referendum in 4 localitati din Constanta, in ziua alegerilor parlamentare

Populatia din patru localitati ale judetului Constanta este asteptata la referendum, duminica, in trei dintre cazuri locuitorii fiind chemati sa isi exprime opinia cu privire la exploatarea gazelor de sist, iar in cel de-al patrulea caz tema este infiintarea unor noi localitati.

Astfel, locuitorii din Costinesti, Limanu si Mangalia sunt chemati de autoritatile locale, in ziua alegerilor parlamentare, sa raspunda daca sunt sau nu de acord cu exploatarea gazelor de sist din sudul litoralului.

"Municipalitatea a decis organizarea acestui referendum intrucat populatia este singura in masura sa decida in privinta oportunitatii extractiei gazelor de sist in aceasta zona, cu toate implicatiile ce deriva din aceste actiuni. Referendumul va avea loc in aceeasi zi cu alegerile parlamentare pentru a reduce cheltuielile de organizare, dar fac apel la cetateni sa iasa la vot pentru ca este foarte important sa ne spunem punctul de vedere noi, ca si comunitate", a declarat primarul din Mangalia, Cristian Radu.

El le-a cerut locuitorilor orasului sa fie atenti la buletinul de vot, sa citeasca bine intrebarea de la referendum si sa raspunda cu "DA" sau "NU", in functie de optiunea fiecaruia, la intrebarea: "Sunteti de acord cu riscul de afectare a panzei freatice si a turismului pe teritoriul administrativ al municipiului Mangalia, in urma exploatarii gazelor de sist din sudul litoralului?".

Duminica sunt chemati la referendum si locuitorii din comuna Mihail Kogalniceanu, care sunt consultati cu privire la infiintarea a doua noi sate: Ceres si Sibioara Noua.

Potrivit legii, referendumul va fi validat daca se vor prezenta la urne jumatate plus unu din numarul total de alegatori inscrisi pe listele de vot.

Locuitorii municipiului Mangalia au mai participat la un referendum si in 10 iunie, in aceeasi zi cu alegerile locale, ei fiind intrebati atunci daca sunt de acord cu rezilierea contractului cu societatea de termoficare Callastis Therm. Referendumul a fost validat pentru ca s-au prezentat la urme 56,73 la suta din persoanele cu drept de vot, iar dintre acestea aproape 80 la suta au fost de acord cu rezilierea contractului.

#referendum exploatare gaze sist, #extragere gaze sist Constanta, #gaze sist Romania referendum , #Stiri Alegeri Parlamentare 2012