Alin Burcea, despre proiectul sau de suflet si nemultumirile provocate de Guvern

Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
2282 citiri
Alin Burcea, despre proiectul sau de suflet si nemultumirile provocate de Guvern

Omul de afaceri Alin Burcea a intrat in afaceri in anii '90 cu un business ce a ajuns in 2014 una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania. Reteta ar functiona si acum, spune acesta, subliniind ca exista o singura conditie: sa fii foarte bine pregatit profesional. "Atentie la 'foarte'", spune acesta.

Desi mai are si alte proiecte in desfasurare, precum hotelul "Best Western Stil" din Bucuresti, brandul Chicco condus de sotia sa sau proiectul imobiliar de la Snagov, singura investitie cu apartamente pe lac, agentia de turism este punctul sensibil al omului de afaceri.

"(...) am o mare nemultumire, pentru ca, citind Ordonanta pentru modificarea art. 19 din legea 571/2003, referitor impozitul pe profitul reinvestit, sunt absolut revoltat pentru ca din nou agentiile de turism, practic, nu exista pentru Ministerul de Finante si Guvern, in general.

Avem TVA 24% la incoming (aducerea de turisti straini) si ne intrebam de ce nu vin strainii in Romania. TVA la restaurant este 24%! Iar legea ticketelor de vacanta este inoperabila! De ce au redus grecii, in plina criza (2013), TVA ul la 10%?", a declarat Alin Burcea, intr-un interviu acordat Business24.

Ati inceput afacerea Paralela 45 in 1990, si ati avut succes pe piata romaneasca. Credeti ca ar mai fi atat de usor de atins succesul in 2014 daca ati infiinta o noua agentie de turism?

Daca esti foarte (atentie la foarte) bine pregatit profesional, poti sa faci treaba buna si in acest an, 2014.

Ati declarat, la inceputul lui 2013, ca daca ati fi ministru ati sti ce aveti de facut si ca partea de imagine ar avea nevoie de cele mai multe schimbari. Ce alte schimbari ati mai propune acum?

Astazi, de exemplu, am o mare nemultumire, pentru ca, citind Ordonanta pentru modificarea art. 19 din legea 571/2003, referitor impozitul pe profitul reinvestit, sunt absolut revoltat pentru ca din nou agentiile de turism, practic, nu exista pentru Ministerul de Finante si Guvern, in general.

Avem TVA 24% la incoming (aducerea de turisti straini) si ne intrebam de ce nu vin strainii in Romania. TVA la restaurant este 24%! Iar legea ticketelor de vacanta este inoperabila! De ce au redus grecii, in plina criza (2013), TVA ul la 10%? Credeti ca de prosti? Eu cred ca nu.

Ce schimbari ar fi necesare, insa, pentru mediul de afaceri, in general?

Sunt multe de spus, pentru mediul de afaceri, as prefera sa ma "pastrez" in turism

Ce proiecte de business mai aveti in desfasurare in acest moment? Care este cel mai profitabil dintre ele?

In acest moment, avem un hotel in Bucuresti, "Best Western Stil", care are rezultate bune, dar evident, nu spectaculoase, si afacerea "Chicco", cu produse pentru copii, condusa de sotia mea, Ruxandra.

De asemenea, tot din acest am am reluat si investitia imobiliara de la Snagov, singura investitie cu apartamente pe lac.

Paralela 45 a castigat, pentru al cincilea an consecutiv, titlul de "most trusted brand". Carui fapt i se datoreaza acest premiu si ce asteptari aveti in 2014? Ce cifra de afaceri estimati pentru 2014?

Brandul nu inseamna numai publicitate, aceasta poate fi pozitiva sau negativa. Brandul inseamna, in primul rand, calitatea serviciilor, si in 24 de ani ne-am castigat reputatia de a avea cele mai bune servicii de agentie de turism.

Ce planuri de business aveti pentru 2014?

Sigur, nimeni nu este perfect, dar incercam ca numarul de nemultumiri sa fie cat mai mic. In plus, nu ne mintim clientii. Niciodata!

Va ramane timp si pentru planurile personale?

Daca stii sa iti planifici totul bine, poti sa iti faci timp si pentru tine.

Unde ati petrecut anul acesta sarbatorile de Paste? Ce i-ati cerut iepurasului?

De Paste am mers la parinti, la Predeal, si la socri, la Sibiu. I-am cerut iepurasului... liniste

Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
De ce prețurile produselor de pe Shein și Temu sunt atât de mici. Riscurile grave la care se expun cumpărătorii
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat, pe 23 aprilie, că urmează să investigheze platformele de comerț online chinezești Temu și Shein, făcând și o...
#alin burcea, #agentie turism Paralela 45, #afacerii Paralela 45, #interviu Alin Burcea , #Paralela 45