Moldovenii si ardelenii au preferinte diferite in materie de turism

Joi, 13 Martie 2014, ora 08:55
1481 citiri
Moldovenii si ardelenii au preferinte diferite in materie de turism

Vacantele din strainatate la hotelurile de cinci sunt preferate de turistii din Moldova si de o parte dintre bucuresteni, in timp ce pretul mic este preferat de ardeleni in locul luxului, a declarat miercuri intr-o conferinta Alin Burcea, proprietarul agentiei Paralela 45.

"In Ardeal este alta mentalitate fata de Bucuresti, intai iti faci casa, iti acoperi cheltuielile, iti platesti datoriile si te uiti cu grija la bani cand pleci in vacanta. In Bucuresti este alftel, am, n-am datorii, important este sa-mi petrec vacanta si datoriile le platescu la anul", a spus Burcea, citat de Mediafax.

El a afirmat ca bucurestenii se indreapta mai mult spre Antalya (Turcia) si spre hotelurile de cinci stele, iar in Ardeal se prefera Grecia, unde hotelurile sunt mai putin luxoase si mai ieftine.

"Moldovenii merg dupa principiul 'O vacanta am si vreau ca in vacanta respectiva sa fiu domn'. Daca pe piata din Iasi si pe cea din Bacau ofertam un hotel de patru stele in Antalya, la un pret senzational, 300 de euro in luna iulie, nu se inscrie nimeni. Daca le-am oferi insa unul de cinci stele s-ar inscrie multi. Moldovenii, ca si o parte dintre bucuresteni, se uita fie sa fie foarte foarte bun hotelul si daca il pot lua si cu jumatate de pret ar fi excelent. Ardelenii nu se arunca la acest tip de oferte. In Moldova, daca nu este cinci stele de lux, ca sa ii placa lui si sa se intoarca acasa si sa spuna unde a stat, nu-l intereseaza", a spus Burcea.

Paralela 45 si-a extins serviciile

Paralela 45, una dintre cele mai mari agentii de turism din Romania, a extins in ultimii ani plecarile din orasele din tara atat pentru chartere, cat si pentru circuite. Orasele vizate sunt Cluj, Iasi, Bacau, Timisoara si Constanta.

Agentia a deschis recent o sucursala la Satu Mare si urmeaza sa inaugureze alte patru pana la finalul anului. Una dintre acestea va fi la Chisinau, Paralela 45 urmand sa intre, astfel, pe piata din Republica Moldova.

Paralela 45 are acum 35 de agentii la nivel national si a incheiat anul trecut cu afaceri de 35 de milioane de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară. Există și un risc major pentru cei care o vor folosi
TikTok se pregătește să lanseze o funcționalitate revoluționară care le va permite creatorilor să distribuie conținut video narat cu orice voce doresc, prin intermediul unei noi tehnologii...
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Prețul piperat al unei chirii într-un apartament ”de lux” cu terasa năpădită de buruieni. Ofertă ”à la Cluj”
Un apartament din Cluj, scos la închiriat în categoria ”lux”, este promovat de proprietari în ciuda unor aspecte ce denotă neglijență crasă. O agenție a postat un anunț cu un...
#turism romania, #preferinte vacanta, #turisti preferinte , #Paralela 45