Ofertele de Revelion, mai ieftine cu 10%

Vineri, 28 August 2009, ora 10:10
2024 citiri
Ofertele de Revelion, mai ieftine cu 10%

Pentru acest an, operatorii din turism nu au mai contractat la fel de multe locuri ca anul trecut, astfel ca turistii sunt sfatuiti sa-si faca din timp rezervarea daca vor sa mai prinda un loc. "E posibil sa ne confruntam cu o scadere de 10% a preturilor pentru cursele charter, si cu 10-15% pe partea de cazare", a declarat pentru Gandul Ciprian Enea, consultant Besttourism.

"Preturile la noi in tara sunt mai mici, dar nu cu mai mult de 10%", ne-a declarat Alin Burcea, directorul agentiei Paralela 45. Vor fi si turisti care vor alege sa-si petreaca noaptea dintre ani la hotelurile de pe litoralul romanesc. "Vor fi peste 1.000 de cereri pentru litoralul romanesc, si asta pentru ca preturile sunt mai mici decat cele de la munte", ne-a declarat Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al ANAT.

Ca si in anii trecuti, Austria ramane destinatia preferata de turisti, dar se vor impune si Slovenia, si Bulgaria cu preturi mici.

"Tendinta este de o crestere fantastica pentru Bulgaria, pentru ca are statiuni montane cu hoteluri de 5 stele, ceea ce noi nu avem, are calitate in raport cu pretul. Bulgarii ne dau clasa unde ne prind: si vara cu litoralul, si iarna cu montanul", mai spune Burcea. 

Mai ieftine decat anul trecut sunt si ofertele pentru circuite. Spre exemplu, daca anul trecut un circuit de o saptamana in Portugalia costa 720 de euro/persoana pentru cazare, transport cu avionul si autocar, preturile de anul acesta sunt in jur de 600 de euro/persoana, iar circuitele din Croatia costa 350 de euro/persoana, pentru transport cu autocarul, cazarile in insule si pe continent la hoteluri de doua si trei stele, dar si mic dejun si doua cine.

Nici preturile ofertelor pentru Malta nu par sa se fi marit. Daca anul trecut, un Revelion la un hotel de patru pana la cinci stele costa intre 480 si 520 de euro, anul acesta gasiti oferte cu preturi cuprinse intre 404 si 700 de euro/persoana.

Nu au fost uitate nici Grecia continentala si nici litoralul bulgaresc: un pachet de trei nopti cazare la un hotel de cinci stele in regim all-inclusive la Sunny Beach costa 150 de euro/persoana. 


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#oferte, # revelion, # preturi, # destinatii, # circuite, # litoral, # munte , #stiri Alin Burcea