Revelionul in Roma sau Paris mai ieftin decat la Poiana Brasov

Marti, 23 Octombrie 2007, ora 20:47
1657 citiri
Revelionul in Roma sau Paris mai ieftin decat la Poiana Brasov

Aproape 70% din pensiunile agro-turistice de pe Valea Prahovei sunt ocupate pentru Revelion, au declarat, reprezentantii Asociatiei Nationale pentru Turism Rural si Ecologic, cu toate ca, in multe situatii, un sejur la Poiana Brasov sau Sinaia e mai scump decat la Paris sau Roma.O vacanta de cinci zile la Poiana Brasov poate ajunge si la 818 euro, in timp ce una de sapte zile la Paris, care include si masa de Revelion costa 761 euro, iar la Lisabona 680 euro. Si la Sinaia, pentru cinci nopti, la un hotel de trei stele platesti 530 euro. Si la Atena este mai ieftin decat la Azuga, spre exemplu. In capitala Greciei, un sejur de noua zile la hotel de trei stele costa 352 euro, in timp ce la doua stele in Azuga trebuie sa platesti 463 euro.

"Aceasta situatie este oarecum normala, pentru ca spatiile de cazare in Poiana Brasov sunt mai putine decat la Paris. Apoi, hotelurile din Paris, nu sunt la nivelul celor din Poiana. Si mai este un aspect. Romanii vor ca vara sa mearga la mare, in timp ce iarna vor la munte. Revelioanele in capitalele Europei nu au prea mare cautare", a declarat, directorul agentiei Paralela 45, Alin Burcea.

Nu doar la Paris sau Roma Revelionul este mai ieftin decat in tara. Cinci zile in Antalya, in regim all inclusive costa 465 euro, iar la Sharm El Sheikh (Egipt), 712 euro.

Agentiile de turism au oferte si pentru cei care isi doresc un Revelion exotic. Astfel, 12 zile la Rio de Janeiro costa 2208 euro, la Dubai, la hotel de patru stele costa 1551 euro noua zile, iar in Africa de Sud, pentru 12 zile trebuie sa platesti 2768 euro.

Directorul general al agentiei Eximtur, Radu Morariu a declarat pentru NewsIn ca numarul turistilor care isi vor petrece sarbatorile de iarna in tara va creste cu aproximativ 10-15%.

"Pana in momentul de fata s-a valorificat peste 20% din numarul locurilor contractate pentru pachetele de Revelion. Cele mai solicitate locatii sunt cele de pe Valea Prahovei, zona turistica Maramures", a spus Morariu.

La o pensiune agroturistica din Maramures, un pachet de 5 nopti (cazare cu pensiune completa si masa festiva de Revelion) incepe de la 266 euro de persoana, in timp ce in statiunea Borsa un pachet de Revelion plus schi in aceleasi conditii de masa, la hotel de doua stele costa 350 euro de persoana.

In Bucovina si in statiunile balneoclimaterice - Sovata, Baile Felix, Vatra Dornei, Baile Herculane, Baile Tusnad, Covasna -preturile varieaza intre 393 euro si 545 euro, in functie de numarul de nopti si de serviciile prevazute.

Morariu a adaugat ca pentru strainatate estimeaza o crestere a cererii in jurul lui 20%, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut. Cele mai solicitate destinatii sunt: Austria (peste 60% din cereri), Maldive (8%), Cuba (7%), Thailanda (4,6%).

Preturile pachetelor de servicii in Austria sunt intre 145 euro de persoana, pentru sapte nopti (in apartamente, fara servicii de masa) si 1.700-1.900 euro de persoana pentru sapte nopti (hotel cu demipensiune). In Maldive sau Cuba preturile incep de la 2.000-2.200 euro de persoana, un sejur de 14 nopti si pot ajunge la 4.000 euro.


<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <ahref=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...