Allianz-Tiriac a cerut in instanta declansarea procedurii de faliment a Capital & Alliance Broker

Marti, 17 Februarie 2009, ora 12:53
2192 citiri
Allianz-Tiriac a cerut in instanta declansarea procedurii de faliment a Capital & Alliance Broker

Asiguratorul Allianz-Tiriac a cerut in instanta declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurari Capital&Alliance Broker, motivand ca acesta a incasat primele sau unele rate de prima de la asiguratii Allianz-Tiriac fara a deconta integral sumele incasate.

La sfarsitul lui ianuarie, CSA a anuntat ca a hotarat interzicerea temporara a activitatii brokerului de asigurari Capital & Alliance Insurance Broker SRL.
Brokerul Capital & Alliance are inregistrate prime de asigurare incasate si nevirate societatii de asigurare in valoare de 357.606 lei, care rezulta si din datele inscrise in balanta de verificare a acestuia la data de 30 septembrie 2008, potrivit unui document al CSA publicat in Monitorul Oficial. Pentru solutionare pe cale amiabila, Allianz-Tiriac Asigurari a stabilit mai multe intalniri, insa fara niciun rezultat, se mai arata in document.


Casa de avocatura Bostina si Asociatii a anuntat, marti, ca va asista Capital & Alliance Insurance Broker SRL in demersurile legale indreptate impotriva Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Allianz-Tiriac Asigurari. 
"Pana la aceasta data, Capital&Alliance Insurance Broker SRL a exercitat atat actiunile legale impotriva sanctiunilor emise de CSA, cat si demersurile legale impotriva refuzului nejustificat al autoritatii de a solutiona, in vreun mod, cererile si sesizarile sale cu privire la analiza si constatarea situatiei financiare a asiguratorului", a declarat Ovidiu Tibuleac, avocat senior si coordonatorul departamentului de Asigurari si Pensii Private din cadrul Bostina si Asociatii.


Ca urmare a esecului incercarilor de a stinge litigiul pe cale amiabila, Allianz-Tiriac a inregistrat la instanta judecatoreasca o cerere privind declansarea procedurii de faliment a brokerului de asigurare, se mai spune in comunicat. 
In acelasi timp, Capital&Insurance Broker SRL a depus la sediul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) o cerere privind "aplicarea masurilor legale impotriva asiguratorului, apreciat a se afla in stare de insolventa - faliment, potrivit legii".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#faliment, # broker, # litigiu , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari