Allianz-Tiriac a solicitat autorizarea in vederea intrarii pe piata pensiilor private facultative

Vineri, 23 Februarie 2007, ora 09:38
1102 citiri

Allianz-Tiriac a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara in vederea intrarii pe piata pensiilor private facultative, respectiv Pilonul III, informeaza un comunicat al companiei.


"Allianz-Tiriac va opera pe aceasta piata prin intermediul unei societati de administrare de pensii facultative nou constituite, pentru care am depus azi documentatia de autorizare", a declarat Crinu Andanut, director al Diviziei de Pensii din cadrul Allianz-Tiriac Asigurari SA. Actionarul majoritar al acestei societati de administrare a pensiilor facultative este Allianz-Tiriac Asigurari SA.

Compania asteapta raspunsul autoritatilor intr-un interval de maximum 30 de zile, dupa care se vor continua demersurile pentru finalizarea tuturor procedurilor legale.
Potrivit comunicatului citat, Allianz-Tiriac este, de asemenea, interesata de cea de-a doua componenta a reformei sistemului public de pensii, respectiv Pilonul II (pensii obligatorii administrate privat), tintind o pozitie de top pe piata de pensii private din Romania.

'Forta financiara a Allianz-Tiriac si a Grupului Allianz, din care facem parte, expertiza internationala la care avem acces, prin intermediul Allianz, pe piete din Europa si din regiune - Europa Centrala si de Est - alaturi de o puternica retea de distributie sunt principalele avantaje pe care mizam in obtinerea pozitiei de lider pe aceasta piata', a declarat Crinu Andanut.

Comisia pentru Supravegherea Sistemului de Pensii Private (CSSPP) solicita 120 de documente pentru autorizarea administratorilor de fonduri de pensii private facultative, a declarat, recent, pentru Rompres, Andanut.

Pe de alta parte, seful diviziei de pensii de la Allianz-Tiriac atrage atentia ca nu exista inca o norma de contabilitate pentru acest sistem si, teoretic, daca pilonul III ar fi lansat imediat companiile nu ar fi pregatite in acest sens.

Conform estimarilor vicepresedintelui CSSPP, Ion Giurescu, trei companii - BCR Asigurari, ING si Allianz - ar putea incepe de la 1 mai colectarea pentru fondurile de pensii private facultative, iar pana la sfarsitul anului 2007, vor fi autorizate probabil cel mult 7-8 societati care sa administreze fonduri de pensii pe pilonul III.


Bloombiz
(Sursa: Rompres)