Allianz-Tiriac Asigurari, acuzata de operatiuni nelegale

Luni, 25 Mai 2009, ora 11:54
4617 citiri
Allianz-Tiriac Asigurari, acuzata de operatiuni nelegale

Asociatia Societatilor de Service Auto Independente a sesizat mai multe institutii, in urma numeroaselor plangeri si reclamatii din partea membrilor sai care au acuzat incalcarea legislatiei in vigoare de catre Allianz-Tiriac Asigurari.

Asociatia firmelor de service auto a mentionat ca a sesizat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Consiliul Conscurentei si Garda Financiara cu privire la neregulile constatate in activitatea desfasurata de compania Allianz-Tiriac Asigurari.

CSA a fost sesizata cu privire la actele si operatiunile nelegale indeplinite de catre asiguratorul Allianz-Tiriac Asigurari in cadrul activitatii sale de asigurare, in afara obiectului sau unic de activitate.

De asemenea, Consiliul Concurentei a primit sesizare cu privire la actele si operatiunile nelegale, anticoncurentiale, desfasurate de Allianz-Tiriac Asigurari in raporturile derulate cu societatile de service auto independente din Romania.

Garda Financiara a fost sesizata cu privire la activitatile si operatiunile comerciale ilicite desfasurate de asigurator.

"Solicitam autoritatilor sa cerceteze de urgenta plangerile noastre, deoarece credem ca Allianz-Tiriac incalca in mod constant reglementarile in domeniu, abuzand in relatiile cu partenerii sai contractuali", a declarat directorul ASSAI, Cristian Muntean, citat de NewsIn.

"Intr-o prima faza au fost demarate procedurile legale in vederea verificarii activitatii companiei de asigurare de catre institutiile abilitate, urmand sa facem in continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capat oricaror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurentiale sau abuzive", a mentionat avocatul Ovidiu Tibuleac, cordonatorul departamentului de Asigurari de la Bostina si Asociatii.

"Avem multe documente care stau la baza acestor demersuri, iar actiunea de azi este de natura sa duca - in cele din urma - la restabilirea legalitatii, in interesul nemijlocit al membrilor nostri si ai clientilor asigurati", a adaugat Muntean.

ASSAI este o asociatie profesionala care reprezinta interesele a peste 500 de service-uri auto din Romania si mai ales interesele service-urile auto independente. Societatile reprezentate au peste 15.000 de angajati si deruleaza anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Allianz-Tiriac: Acuzatiile sunt nejustificate

Compania de asigurari sustine ca acuzatiile aduse de asociatia service-urilor auto privind incalcarea legislatiei "nu prezinta niciun fel de elemente concrete care sa evidentieze faptul ca Allianz-Tiriac ar incalca reglementarile in vigoare".

"Comunicatul Asociatiei Societatilor de Service Auto Independente, dincolo de faptul ca, inca de la inceput, contine o afirmatie aberanta, precum ca ASSAI are fi in masura/ar avea competenta sa 'constate nereguli in activitatea unei companii de asigurari', nu prezinta niciun fel de elemente concrete care sa evidentieze faptul ca Allianz-Tiriac ar incalca reglementarile in vigoare", a declarat, pentru NewsIn, directorul de comunicare si relatii publice al companiei, Marius Onofrei.

"In consecinta, noi nu putem decat sa declaram ca Allianz-Tiriac isi desfasoara activitatea cu respectarea legislatiei", a adaugat el.

Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile
Android 15 promite să transforme modul în care utilizatorii ascultă muzica la căști sau boxe portabile, prin introducerea unei caracteristici îmbunătățite de „partajare audio”....
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple Music, Apple TV și Apple Devices, disponibile și pe Windows
Apple a lansat oficial trei aplicații dedicate pentru utilizatorii de Windows: Apple Music, Apple TV și Apple Devices. Actualizarea face parte din eforturilor companiei de a se distanța de...
#allianz, #asigurari, #auto, #legisletie , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari