Allianz-Tiriac vrea sa vanda in acest an 1.500 polite de asigurare de viata cu participare la profit

Joi, 25 Septembrie 2008, ora 12:10
2087 citiri
Allianz-Tiriac vrea sa vanda in acest an 1.500 polite de asigurare de viata cu participare la profit

Allianz-Tiriac Asigurari vrea sa vanda in acest an 1.500 de polite de asigurare mixta de viata cu participare la profit, dupa adaugarea unor noi beneficii precum garantarea unei dobanzi anuale peste dobanda tehnica, a spus joi directorul executiv pentru asigurari de viata si de sanatate al firmei. "Acest lucru va contribui decisiv la realizarea obiectivelor noastre, care vizeaza satisfacerea cererii de produse traditionale de asigurari de viata si echilibrarea portofoliului companiei pe acest segment", a declarat directorul executiv asigurari de viata si de sanatate in cadrul Allianz-Tiriac, Masoud Noormohammadian.


Prima minima anuala pentru plata esalonata este de 840 de lei, iar prima minima unica este de 10.000 lei.


Suma asigurata este garantata cu o dobanda anuala care este mai mare decat dobanda tehnica, de 3,5%, precum si posibilitatea participarii la profit.


Produsul este destinat populatiei si firmelor, iar contractul se paote incheia pe o perioada cuprinsa intre 5 si 40 de ani, iar plata primelor se face anual, semestrial sau lunar.


"In aceste momente de turbulente pe plan international, romanii vor alege un produs care ofera garantii si nu are legatura cu mersul bursei", a spus directorul general al Allianz-Tiriac, Cristian Constantinescu.


Acest produs, numit "Partener", a fost lansat in urma cu cinci ani, iar in prezent a fost imbunatatit cu beneficii suplimentare, precum privind valoarea indemnizatiilor acordate in caz de deces si la maturitate.


Protectia oferita de polita se refera la acoperirea riscului de deces din orice cauza. In situatia producerii acestui risc, oricand in perioada de valabilitate a politei, Allianz-Tiriac garanteaza acordarea sumei asigurate prevazuta in contract, la care se adauga participarea la profit acumulata pana la momentul respectiv, potrivit lui Noormohammadian.


El a adaugat ca aceleasi garantii sunt oferite la maturitatea contractului, moment in care asiguratul va incasa suma asigurata, plus participarea la profitul realizat din investirea rezervei matematice pe intreaga perioada de valabilitate a politei.


La finalul contractului, beneficiarul politei Partener va primi o prima de fidelitate, determinat in functie de durata politei, care va garanta posesorilor majorarea valorii sumelor asigurate acordate la maturitate cu intre 2,5% si 20%, potrivit reprezentantilor firmei.


"Acest beneficiu este calculat prin aplicarea unui procent de 0,5% sumei asigurate pentru fiecare an de contract", a mai spus Noormohammadian.


El a amintit ca, in cazul politelor de asigurare mixta de viata, riscul investitional ramane in sarcina asiguratorului, acesta garantand realizarea, anual, pe intreaga perioada a contractului, a unui randament minim - in termeni specifici "dobanda tehnica" - aferent investirii rezervei matematice a politei.


"Pana acum, Allianz-Tiriac garanta acordarea unei dobanzi tehnice de 3% pe an pentru toate produsele de asigurari mixte de viata din portofoliu. Noile conditii contractuale ale politei "Partener" ridica nivelul dobanzii tehnice la 3,5%, in cazul acestui produs", a spus Noormohammadian.


El a mentionat ca ramane in vigoare prevederea contractuala in baza careia Allianz-Tiriac poate anunta, la final de an calendaristic, garantarea unei dobanzi anuale, superioara dobanzii tehnice, valabila pentru urmatorul an, care va credita contul de participare la profit al clientului.


In cazul obtinerii unui excedent fata de dobanda anuala garantata din investirea rezervelor politelor de asigurari mixte de viata, Allianz-Tiriac garanteaza acordarea catre contractant a 90% din acest excedent realizat.


De asemenea, pe perioada de valabilitate a politiei clientul are posibilitatea de a opta pentru indexarea anuala automata a primei de asigurare cu un procent egal cu rata estimata a inflatiei, sau cu rate fixe cuprinse intre 3 si 10%.


"In scazul neincasarii primelor cuvenite, Allianz-Tiriac ofera detinatorilor de polite o perioada de gratie de 60 de zile, timp in care garanteaza acoperirea tuturor riscurilor prevazute in contract", a mai spus Noormohammadian.


De asemenea, pe parcursul derularii contractului, titularul politei are posibilitatea de a intrerupe plata primelor de asigurare, pentru o perioada limitata de timp sau definitiv.


Produsul poate fi achizitionat de persoanele ce au varste cuprinse intre 18 si 65 de ani la momentul incheierii contractului, asigurarea acoperind riscul de deces din orice cauza pana la varsta maxima de 75 de ani a persoanei asigurate.


Primele de asigurare pot fi platite esalonat, cu frecventa anuala, semestriala, trimestriala sau lunara, ori o singura data, in cazul politelor cu prima unica.


Allianz-Tiriac Asigurari era la jumatatea acestui an liderul pietei romanesti a asigurarilor, cu o cota de piata de 15,8% si prime brute subscrise de 698,65 milioane lei.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...