Cresterea TVA, pierderi suplimentare de 30-35 milioane euro in asigurari

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 00:31
1810 citiri
Cresterea TVA, pierderi suplimentare de 30-35 milioane euro in asigurari

Cresterea TVA ar putea genera pierderi suplimentare de 30-35 milioane euro la nivelul pietei asigurarilor, in conditiile in care asiguratorii sunt platitori de TVA, dar nu pot recupera aceasta taxa, fiind nevoiti sa majoreze tarifele, a declarat marti, la Realitatea TV, presedintele UNSAR. Presedintele UNSAR, Cristian Constantinescu, sustine ca piata asigurarilor este "constant, pe pierdere, de cinci ani".

 "Pentru societatea nostra (Allianz-Tiriac Asigurari n.r.), numai pentru 2010 influenta (cresterii TVA-n.r.) va fi de aproximativ 6 milioane euro. La nivel de piata, impactul va fi probabil de 30-35 milioane euro", a explicat Constantinescu, presedinte al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR).

Asiguratorii nu isi pot deduce TVA-ul, deoarece tarifele produselor de asigurare nu contin aceasta taxa. Constantinescu a adaugat ca majorarea TVA s-ar putea transmite asupra preturilor primelor de asigurare.

"Discutam de tarifele de pe segmentul Casco si RCA si pe partea de asigurari de bunuri unde sunt cheltuieli materiale, care au TVA. Noi suntem cap de linie pentru TVA. Ca persoana fizica sunt platitor de TVA, ca societate de asigurare sunt platitor de TVA", a explicat Constantinescu. 

#crestere, #tva, #piata, #asigurari , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari