Primele brute subscrise au scazut profitul Allianz-Tiriac cu 20%

Joi, 24 Februarie 2011, ora 13:22
1859 citiri
Primele brute subscrise au scazut profitul Allianz-Tiriac cu 20%

Allianz-Tiriac Asigurari a incheiat anul 2010 cu venituri totale din activitatea de asigurari generale si de viata de 1,03 miliarde de lei, in scadere cu circa 20% comparativ cu anul anterior, a anuntat joi compania, conform NewsIn.

In ceea ce priveste rezultatul operational, acesta s-a situat la o valoare de aproximativ 8 milioane lei, conform cifrelor anuale preliminate in conformitate cu Standardele Internationale de Contabilitate.

In 2010, Allianz-Tiriac a obtinut venituri din prime brute subscrise de 940 milioane de lei pe segmentul asigurarilor generale, in scadere cu peste 20% fata de subscrierile de 1,198 miliarde lei inregistrate in 2009.

"Determinanta pentru amplitudinea comprimarii afacerilor de asigurari generale ale companiei a fost evolutia clasei de asigurari de avarii si furt auto (casco), care a inregistrat un volum al subscrierilor anuale in scadere cu aproape 30%.

Declinul sectorului de leasing auto din Romania a fost principalul factor generator al contractiei portofoliului casco al Allianz-Tiriac Asigurari", se arata in comunicat.

Numarul clientilor persoane fizice ce au achizitionat polite casco si RCA de la Allianz-Tiriac a fost mai mare in 2010 comparativ cu 2009, pentru acest segment de clienti compania consemnand si o crestere a volumului anual de subscrieri de asigurari auto.

In ceea ce priveste structura portofoliului de asigurari generale la nivelul anului 2010, asigurarile casco, RCA, respectiv de bunuri si proprietati continuau sa detina cele mai importante ponderi, de 54%, 23% si respectiv 17%.

Pe segmentul asigurarilor de viata, Allianz-Tiriac a inregistrat o valoare a primelor brute subscrise de 92 milioane de lei in 2010, cu 7 milioane lei mai putin decat cu un an inainte.

"Activitatea de asigurari de viata si-a conservat, practic, nivelul profitabilitatii, randamentul vanzarilor - exprimat de raportul dintre rezultatul net si volumul vanzarilor - ramanand in 2010 la un nivel de peste 6%, procent foarte apropiat de randamentul vanzarilor consemnat in 2009", se mai spune in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Allianz-Tiriac, #asigurari, #polite casco, #polite rca , #stiri Allianz-Tiriac Asigurari