Allianz-Tiriac isi va reduce activele imobiliare pentru randamente investitionale maxime

Luni, 10 Iunie 2013, ora 18:11
1845 citiri
Allianz-Tiriac isi va reduce activele imobiliare pentru randamente investitionale maxime

Allianz-Tiriac intentioneaza sa isi reduca expunerea pe active imobiliare in vederea maximizarii randamentele investitionale si alinierii la viitoarele cerinte europene privind adecvarea capitalurilor proprii, un prim pas fiind scoaterea la vanzare a unui imobil din Brasov cu aproape 9 milioane euro.

"Compania a scos la vanzare un imobil in Brasov, la un pret de 8,95 milioane de euro, si va continua sa isi reduca expunerea pe active imobiliare pentru a se alinia la cerintele Solvency II. Una dintre aceste directii se refera strict la optimizarea structurii activelor corporale, in concordanta cu nevoile concrete de spatii necesare derularii activitatilor de asigurari ale companiei, inclusiv prin reducerea detinerilor de spatii destinate utilizarii de catre terti", se arata intr-un raspuns al Allianz-Tiriac Asigurari remis la solicitarea Mediafax.

Solvency II, care ar putea intra in vigoare de la 1 ianuarie 2014, reprezinta un set de directive europene care va modifica fundamental mai multe aspecte ale legislatiei europene din domeniul asigurarilor in privinta solvabilitatii.

Cea mai importanta caracteristica a Solvency II este aceea ca cerintele de capital pentru fiecare asigurator vor fi stabilite in functie de profilul sau de risc.

Solvency II se va aplica tuturor companiilor de asigurari si reasigurari cu un volum anual de prime de peste 5 milioane de euro sau cu rezerve tehnice de peste 25 milioane de euro.

Cu o suprafata totala de 9.036 metri patrati si un regim de inaltime de P+M+6 E, imobilul din Brasov are un grad de ocupare de peste 90%, spatiile fiind inchiriate aproape in totalitate unor companii multinationale, ce ofera garantii in privinta ocuparii pe termen mediu si lung.

"In acest context, motivele care stau in spatele intentiei de vanzare a imobilului din Brasov sunt de natura strategica. Astfel, pe de o parte, conform strategiei investitionale a Allianz-Tiriac, exista directii clare de actiune care vizeaza optimizarea structurii activelor companiei, in vederea maximizarii randamentelor investitionale, in conditiile in care este cunoscut faptul ca din postura de asigurator Allianz-Tiriac are in administrare un volum relevant de active", se arata in raspunsul companiei.

Pe de alta parte, potrivit asiguratorului, reducerea expunerii pe active imobiliare este o directie prin care Allianz-Tiriac isi pregateste din timp alinierea la cerintele Solvency II.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#active imobiliare Allianz, #randamente investitionale Allianz , #Investitii