Afacerile Allianz au scazut cu 9% in primul semestru, la 1,9 miliarde euro

Miercuri, 19 August 2009, ora 16:18
1417 citiri
Afacerile Allianz au scazut cu 9% in primul semestru, la 1,9 miliarde euro

Grupul german de asigurari Allianz a inregistrat prime brute subscrise de 1,9 miliarde euro in semestrul I in Europa Centrala si de Est, cu 9% mai putin decat in urma cu un an, pe fondul deprecierii monedelor tarilor in care activeaza, a anuntat, miercuri, compania,potrivit Newsin.

In primele sase luni din 2008, Allianz inregistrase prime brute subscrise de 2,1 miliarde euro in Europa Centrala si de Est, in tari precum Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Kazahstan, Polonia, Rusia, Romania, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Daca nu sunt luate in calcul efectele evolutiei ratelor de schimb valutar, primele grupului au inregistrat o crestere de 5%, se arata in comunicat.

Cat priveste profitul operational, acesta reflecta o crestere anuala de 11% in primul semestru, daca e exprimat in valute locale.

Dupa aplicarea efectelor ratelor de schimb, valoarea profitului operational reflecta o majorare de numai 1%, pana la 159 milioane euro, de la 158 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, se mai arata in comunicat.

Afacerile Allianz
pe segmentul asigurarilor generale in tarile din Europa Centrala si de Est s-au mentinut la 1,6 miliarde euro in primul semestru, daca nu sunt luate in calcul efectele evolutiei ratelor de schimb valutar.

Ajustate cu efectele ratelor de schimb valutar, primele au scazut cu 13%, potrivit companiei.

In acelasi timp, segmentul asigurarilor de viata si sanatate a crescut cu 24% raportat la nivel local.

Dupa ajustarea cu efectele cursurilor de schimb valutar, primele anualizate reflecta o crestere de circa 7%, pana la 514 milioane euro, de la 479 milioane euro in primul semestru din 2008, se arata in comunicat.

In concordanta cu aceasta evolutie, profitul operational pe segmentul asigurarilor de viata si sanatate s-a majorat cu 41%, inainte de ajustarea cu efectele ratelor de schimb valutar.

Dupa includerea acestor efecte, nivelul primelor reflecta o crestere cu 31%, pana la 38 milioane euro, comparativ cu 29 milioane euro in aceeasi perioada a anului anterior, potrivit companiei.

Grupul a precizat ca incertitudinea din regiune cauzata de criza financiara a atras scaderea vanzarilor de autoturisme, care a afectat vanzarile de produse de asigurare prin intermediul comerciantilor de autovehicule din regiune.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#profit, #prime, #alliantz, #asigurari de viata , #stiri Allianz