Afacerile Allianz Romania din asigurari generale au scazut cu 11% in T1

Joi, 12 Mai 2011, ora 17:33
1309 citiri
Afacerile Allianz Romania din asigurari generale au scazut cu 11% in T1

Grupul german Allianz a inregistrat prime brute subscrise de 55 milioane de euro in Romania pe segmentul de asigurari generale in primele trei luni, in scadere cu 11% fata de perioada similara din 2010, iar profitul operational a scazut de la un milion de euro la zero, arata raportul grupului citat de NewsIn. 

In primele trei luni din 2010, Allianz inregistrase in Romania prime brute subscrise de 62 milioane euro.

Pe segmentul de asigurari de viata si sanatate, grupul a inregistrat in Romania prime statutare de sase milioane de euro, in stagnare comparativ cu primul trimestru din 2010, in vreme ce profitul operational este de un milion de euro, de la zero in acelasi interval din 2010, se mai arata in raportul grupului.

Dupa primele trei luni ale anului, grupul Allianz a inregistrat un profit operational de 1,66 miliarde euro, apropiat de valoarea de 1,73 miliarde euro inregistrata in acelasi interval al anului trecut.

Reprezentantii Allianz estimeaza un profit operational aferent anului 2011 de circa opt miliarde de euro.

Pe segmentul asigurarilor generale, primele brute subscrise la nivelul Allianz Group in primul trimestru din 2011 au crescut cu 1,8% pana la 14,3 miliarde de euro, fata de 14 miliarde euro in primele trei luni din 2010.

"Cheltuielile aferente riscurilor de catastrofe naturale au ajuns la 737 milioane de euro, din care suma de 697 milioane de euro a fost inclusa in rezerva de daune necesara pentru acordarea de despagubiri generate de evenimentele provocate de catastrofele naturale din Australia, Noua Zeelanda si Japonia", se arata intr-un comunicat al grupului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#allianz romania, # asigurari generale, # segmentul de asigurari , #stiri Allianz