Allianz a afisat un profit net trimestrial in crestere de peste doua ori

Luni, 09 Noiembrie 2009, ora 11:31
1005 citiri
Allianz a afisat un profit net trimestrial in crestere de peste doua ori

Allianz SE, cel mai mare grup de asigurari din Europa, a anuntat ca profitul net din al treilea trimestru a crescut cu 143%, dupa ce profiturile din investitii au revenit, recuperand pierderile de anul trecut, relateaza Bloomberg, preluat de NewsIn.

Profitul net a ajuns la 1,32 miliarde euro, de la 545 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, excluzand vanzarea Dresdner Bank, a anuntat grupul. Analistii prevedeau, in medie, un profit net de 1,25 miliarde euro, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Profitul operational a avansat cu 23%, la 1,9 miliarde euro, cel mai inalt nivel din al doilea trimestru al anului trecut.

Asiguratorul cu sediul la Munchen, condus de directorul executiv Michael Diekmann, a revenit pe profit in prima jumatate a anului, dupa ce pierderile din investitii si vanzarea diviziei neprofitabile Dresdner Bank au dus la pierderi de 2,4 miliarde euro in 2008.

Grupurile de asigurari din Europa se straduiesc sa revina la profiturile record din 2007, in contextul in care recesiunea afecteaza veniturile din prime, iar nivelul scazut al dobanzilor slabeste randamentul investitiilor.

Divizia de asigurari de viata si de sanatate a Allianz a continuat sa revina puternic in cel de-al treilea trimestru si a contribuit semnificativ la rezultatele de ansamblu.

Profitul operational a crescut cu 294%, la 859 milioane euro, de la 218 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

In al doilea trimestru, grupul inregistrase un castig de 658 milioane euro, dupa ce a vandut jumatate din participatia detinuta in cadrul Industrial & Commercial Bank of China Ltd, in luna aprilie.

Allianz a anutat pe 3 noiembrie ca si-a micsorat participatia in Commerzbank AG la "putin peste 10%", de la 13,8%, pentru a reduce investitiile in industria serviciilor financiare. 

 

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#allianz, #asigurari, #profit , #stiri Allianz