Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Allianz a anuntat deprecieri de active de 900 milioane euro in primul trimestru din 2008

Allianz a anuntat deprecieri de active de 900 milioane euro in primul trimestru din 2008
Allianz, cea mai mare companie de asigurari din Europa, a afisat marti deprecieri ale activelor in valoare de 900 milioane euro in primul trimestru si a anuntat ca actuala criza ar putea afecta obiectivele pe termen mediu, relateaza Reuters.Pierderile ce au afectat Dresdner Bank sunt duble fata de cele anuntate de directorul financiar Allianz, Helmut Perlet, la inceputul acestui an.


Recentele deprecieri ale activelor aduc cifra pierderilor inregistrate de Dresdner Bank in urma crizei financiare la aproximativ 2,5 miliarde euro.Allianz a anuntat ca obiectivele pe termen mediu, desi inca fezabile, vor fi cu atat mai greu de atins cu cat criza financiara dureaza mai mult.Asiguratorul tinteste sa majoreze, in medie, profitul operational cu 10% in 2008 si 2009.In februarie, grupul a afisat un profit net record, de aproape 8 miliarde euro pentru 2007.Grupul german a anuntat ca in primul trimestru profitul net se va cifra la aproximativ 1,1 miliarde euro si profitul operational la 1,8 miliarde euro.Allianz urmareste in prezent o impartire a Dresdner Bank, masura ce ar inlesni vanzarea grupului bancar de investitii neprofitabil Dresdner Kleinwort, ce a cauzat, in mare parte problemele ce au determinat deprecierea activelor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 817 ori