Allianz Asigurari obtine un profit brut semestrial de 18,3 milioane lei

Joi, 06 August 2009, ora 13:05
1287 citiri
Allianz Asigurari obtine un profit brut semestrial de 18,3 milioane lei

Allianz Tiriac Asigurari a incheiat primul semestru al acestui an cu un profit brut de 18,3 milioane lei, in contextul in care primele brute subscrise s-au ridicat la 676 milioane lei, in scadere cu 3% fata de perioada similara din 2008, a anuntat joi asiguratorul, precizeaza NewsIn.

"Ramanem una dintre foarte putinele companii compozite care reusesc sa obtina, in mod constant, rezultate operationale pozitive. Toate testele de stres pe care le-am efectuat arata ca am reusi sa depasim fara probleme chiar si situatiile extreme, in care s-ar produce cele mai pesimiste scenarii", a declarat directorul general al Allianz Tiriac Asigurari, Cristian Constantinescu.

Allianz Tiriac Asigurari a obtinut in 2007 un profit brut de 42,2 milioane lei, iar in 2008 de 35,5 milioane lei, in contextul in care, la nivel agregat, piata asigurarilor a inregistrat in acesti ani pierderi nete de 253 milioane lei, respectiv 576 milioane lei.

Veniturile din asigurari generale s-au cifrat la 628,4 milioane lei in perioada ianuarie-iunie 2009, in usoara scadere (2,7%) fata de subscrierile de 645,6 milioane lei inregistrate in acelasi interval din 2008.

Clasele de asigurari auto continua sa detna ponderea cea mai mare in structura portofoliului companiei de asigurari.

Astfel, primele brute subscrise in contul politelor de asigurari de avarii si furt (casco) auto au fost de 374,1 milioane lei, in timp ce veniturile din asigurari obligatorii de raspundere civila pentru pagube produse tertilor din accidente auto (RCA) s-au ridicat la 116,1 milioane lei.

A treia clasa de asigurari in functie de ponderea din portofoliul de asigurari generale este cea de asigurari de bunuri si cladiri, cu subscrieri semestriale de 98 milioane lei.

Rezultatul activitatilor de asigurari generale derulate de Allianz-Tiriac in semestrul intai din 2009 evidentiaza realizarea unui profit operational de 13,5 milioane lei, in conditiile in care rata daunei s-a mentinut la un nivel sensibil egal cu cel inregistrat in intervalul ianuarie-iunie 2008, de 75%.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, primele brute subscrise in prima jumatate a anului au fost de 48 milioane lei, cu 5 milioane lei mai putin decat in perioada corespunzatoare din anul anterior.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Allianz, #asigurari, #prime, #brute, #asigurator, #tiriac , #stiri Allianz