Allianz isi apara pozitia printr-o posibila fuziune cu o banca

Marti, 12 Iunie 2007, ora 03:00
881 citiri

Germanii de la Allianz analizeaza modalitatile de a-si apara pozitia pe piata serviciilor financiare, care includ optiunea de a fuziona cu o banca.

Boardul celei mai mari companii de asigurari din Europa, condus de directorul general Michael Diekmann, a studiat deja mai multe scenarii privitoare la fuziunea cu o banca, potrivit uneia dintre sursele citate.

O fuziune cu o banca asemanatoare ca dimensiuni cu Allianz ar putea intari prezenta Allianz in strainatate, au adaugat sursele.

Nu au fost purtate insa discutii cu parteneri posibili, iar semnarea unei afaceri nu este iminenta, desi boardul a analizat felul in care aceasta fuziune ar putea functiona. Reprezentantii Allianz au refuzat sa comenteze.

Gasirea unui partener egal pentru Allianz, care are o valoare de piata de 73 miliarde euro (97,45 miliarde dolari), ar conferi companiei o pondere critica in tabloul serviciilor financiare in consolidare rapida.

Stirea a urcat rapid cotatia actiunilor asiguratorului. Actiunile Allianz s-au apreciat cu 3% si au fost principalul castigator care intra in componenta indicelui german DAX.

Allianz isi analizeaza optiunile, in contextul unei frenezii in care bancile europene isi cauta parteneri. Banca olandeza ABN Amro este in mijlocul unei batalii pentru preluare, iar bancile BNP Paribas si Societe Generale ar putea discuta o eventuala fuziune.

Allianz a devenit unul dintre putinii asiguratori care detin o banca cand a cumparat Dresdner Bank in 2001 si a declansat un val de critici dupa ce banca a avut pierderi de aproape 3 miliarde euro.

Recent, Dresdner Bank a inceput sa acumuleze profituri modeste, iar critica investitorilor a incetat. Totusi, niciun analist nu intrezareste vreo afacere in domeniul bancar, spune Reuters.