Allianz nu este ingrijorat de expunerea de 11,3 miliarde euro pe cele mai indatorate tari din UE

Joi, 25 Februarie 2010, ora 18:20
1301 citiri
Allianz nu este ingrijorat de expunerea de 11,3 miliarde euro pe cele mai indatorate tari din UE

Grupul german de asigurari Allianz, cel mai mare din Europa, a sustinut joi ca nu este ingrijorat in mod deosebit in legatura cu expunerea de 11,3 miliarde euro pe cele mai indatorate tari din Uniunea Europeana, cea mai mare expunere fiind pe Italia, de 7,6 miliarde euro, relateaza Les Echos, citat de NewsIn.

Expunerea neta a Allianz, sub forma de obligatiuni detinute, este de 7,6 miliarde euro pe Italia, 1,8 miliarde euro pe Spania, 900 milioane euro pe Grecia si 500 milioane euro pe Irlanda si Portugalia, arata un raport al grupului.

In total, Allianz detine obligatiuni in valoare de 130,5 miliarde euro emise de 20 de tari din lume, in special de Germania, Franta si Italia.

Doar 5% din aceste obligatiuni au un rating slab din clasa 'BBB'.

"Portofoliul nostru este foarte diversificat. Putem dormi linistiti", a declarat un membru al directoratului, Pavel Achleitner.

Principalul concurent european al Allianz, grupul francez Axa, a raportat joia trecuta o expunere totala de 9,6 miliarde de euro pe cele cinci tari cu probleme bugetare din zona euro - Portugalia, Irlanda, Italia, Grecia si Spania, cunoscute si sub acronimul PIIGS.

 

#allianz, # ingrijorare, # expunere, # tari, # ue , #stiri Allianz