Allianz-Tiriac Pensii Private a ajuns la active de peste 35 milioane euro pe pilonii II si III

Luni, 06 Octombrie 2008, ora 13:43
1555 citiri
Allianz-Tiriac Pensii Private a ajuns la active de peste 35 milioane euro pe pilonii II si III

Allianz-Tiriac Pensii Private a anuntat, luni, ca administra active nete de peste 35 milioane de euro la finalul lui septembrie, prin doua fonduri de pensii facultative (pilonul III) si unul obligatoriu (pilonul II) pe care le gestioneaza, Dupa evolutia de pana la finalul lui septembrie, compania estimeaza ca isi va atinge obiectivul de a ajunge la active de 60 milioane euro la sfarsitul acestui an.


Allianz-Tiriac Pensii Private administreaza doua fonduri de pensii facultative - AZT Moderato si AZT Vivace - si unul obligatoriu - AZT Viitorul Tau.


Fondul AZT Viitorul Tau gestiona active nete de 115,67 milioane lei (31,2 milioane euro) la sfarsitul lui septembrie si a ajuns la 968.727 participanti cu contributii platite.


"Rezultatele noastre pe primele noua luni sunt potrivit asteptarilor - administram peste 35 de milioane de euro", a declarat director general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, care a adaugat ca se afla "in grafic pentru atingerea obiectivului anual, de 60 de milioane de euro in active administrare".


"Pe pilonul II, calitatea portofoliului de clienti se situeaza peste media pietei, ceea ce ne-a permis sa ne indeplinim obiectivele declarate inca de anul trecut, cand nimeni de pe piata nu avea prea multe informatii despre ce va urma si despre cat si ce vom colecta sub forma de contributii de la participanti", a mai spus Andanut.


Cele doua fonduri de pensii facultative ale companiei au atras, in primele noua luni ale anului, 12.370 de participanti, care au permis cresterea de peste patru ori a activelor aflate in administrare, fata de sfarsitul anului trecut.


Piata pensiilor facultative ar putea depasi 300.000 de participanti la sfarsitul lui 2009


"Piata de pensii facultative a evoluat asa cum ne asteptam, adica foarte lent. Cresteri spectaculoase nu vor fi nici anul viitor, dar piata isi va continua cresterea si se va dezvolta incet si sigur", a mentionat Andanut.


"In conditiile in care sunt asteptate majorarea deductibilitatii fiscale si intrarea de noi fonduri, ne asteptam ca numarul total de participanti la sfarsitul lui 2009 sa fie de circa 300.000 - 350.000", a adaugat el.


Fondul AZT Moderato gestiona, la sfarsitul lui septembrie, active nete de circa 10 milioane lei (2,7 milioane euro), in crestere de 3,8 ori fata de finalul anului trecut.


Fondul AZT Vivace administra active nete de aproximativ 6 milioane lei (1,6 milioane euro) la 30 septembrie, in urcare de 4,8 ori fata de sfarsitul lui 2007.