Allianz-Tiriac Pensii Private: Pierderi de peste 100 mil euro

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 14:33
1897 citiri
Allianz-Tiriac Pensii Private: Pierderi de peste 100 mil euro

Allianz-Tiriac Pensii Private, al doilea jucator de pe pilonul II, a raportat pentru 2008 pierderi de 392 milioane lei (peste 100 mil euro), dupa ce administratorii au fost obligati sa recunoasca anul trecut drept pierderi toate investitiile realizate la startul sistemului.

Directorul general al Allianz-Tiriac Pensii Private, Crinu Andanut, a spus ca societatea de administrare isi va reduce capitalul social, fara a preciza suma exacta a operatiunii.

"Allianz-Tiriac Pensii Private a facut cele mai mari investitii pe piata pensiilor private din Romania", a completat Andanut.

In primii doi ani de la lansarea acestei noi piete, companiile au inregistrat pierderi cumulate de 165 milioane lei in 2007 si de 880 milioane lei in 2008.

Allianz-Tiriac Pensii Private are un capital social de 350 milioane lei.

Andanut a explicat ca unii administratori vor recurge la reduceri ale capitalului social cu volumul pierderilor contabile realizate, pentru a respecta Legea 31/1990, care impune un anumit raport intre capitalul propriu si capitalul social.

Allianz-Tiriac Pensii Private este al doilea jucator de pe piata pensiilor private obligatorii (pilon II) cu 1.085.235 de participanti la sfarsitul lui martie.

Pe piata pensiilor facultative (pilon III), Allianz-Tiriac Pensii Private este prezent cu doua fonduri AZT Moderato si AZT Vivace care aveau impreuna, la sfarsitul lui martie, active nete de 26,29 milioane lei.

AZT Moderato avea la sfarsitul lui martie active nete de 17,051 milioane lei, iar AZT Vivace de 9,24 milioane lei. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#active, #capital, #investitii, #pensii , #stiri Allianz