Allianz Tiriac si BCR vor sa intre pe piata pensiilor private

Miercuri, 25 Aprilie 2007, ora 03:00
917 citiri

Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat, marti, Allianz Tiriac si Banca Comerciala Romana sa administreze fonduri de pensii private facultative, potrivit unui comunicat al CSSPP.Astfel a fost autorizata S.C. Allianz Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative S.A., precum si prospectul schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative "Azt Moderato" si S.C. B.C.R. Asigurari de Viata S.A., cu prospectul schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative "BCR Prudent".

Entitatile autorizate vor fi inregistrate in Registrul Public al SCCPP

Pana in prezent, CSSPP a autorizat sau avizat pe piata pensiilor private societatile Aviva Asigurari de Viata, ING Asigurari de Viata - ca administrator al fondurilor de pensii facultative, BRD-GSG - depozitar al activelor fondurilor de pensii facultative, Ernst&Young Assurance Services SRL - auditor financiar pentru fondurile de pensii facultative, Deloitte Audit SRL - auditor.

Pana la sfarsitul anului ar putea fi autorizati 7-8 administratori pentru un numar dublu de fonduri. Primele contributii pe Pilonul III vor incepe sa fie colectate in mai 2007, pana la sfarsitul anului fiind estimat un numar de 200.000 de participanti in sistem.

Conform legii, pot contribui la pensiile facultative salariatii de pana la 52,5 ani, nivelul contributiei fiind de maximum 15 la suta din salariul brut, iar contributiile sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, atat pentru angajat (din impozitul pe venit), cat si pentru angajator (din impozitul pe profit).

Raiffeisen Asset Management (RAM) a depus si ea documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP). Raiffeisen a depus si prospectul schemei de pensii facultative.

In 2007, contributiile pentru pensiile facultative vor insuma 40-50 milioane euro, conform estimarilor conducerii Comisiei.